27 Mart 2012 Salı

FIRINDA HAMSİ BUĞLAMA

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZE HAMSİ BUĞLAMA NIN TARİFİNİ VERECEĞİM



       MALZEMELER

1 Kg hamsi
1 Kuru soğan
2 Orta boy patates
3 Orta boy domates(üzerini süslemek için bir kaç tane çeri domates varsa)
1Kaşık tereyağı
1 Limon
3Tane sivri biber
5,6 Adet cini sarımsak
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Acı pul biber (isteğe göre)



YAPILIŞI

Hamsilerin kılcıklarıyla beraber temizleyelim iyice yıkayıp süzelim patatesleri soyup doğrayalım yıkayıp fırın tepsisinin dibine yayalım üzerine domatesleri soyup ikisini doğrayalım  hamsiyide onun üzerine yayalım çarli biberi iri iri doğrayıp üzerine yayalım kuru soğanı halka alka doğrayıp onuda üzerine yayalım sarımsakları soyup üzerine serpelim kara biberi tuzu maydanozu da koyalım üzerine domateslerle süsleyelim  en üzerine tereyağını parça parça koyalım  180 derecede pişirelim NOTisterseniz acı biber ve salçada koyabilirsiniz ben koydum acı pul biber
afiyet olsun

9 yorum:

  1. mmmmmmm ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. oo balıkların kokusu geldi,çok leziz görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  3. afiyet olsun yorumlarınız için teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Fırında Hamsi sevilmez mi?
    Ellerine sağlık canım:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. teşekür ederim yorununuza sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim, hepsi burada çok güzel ve gerçekten, bu tarifi bir zevk, paylaşım için teşekkürler, öpüşme, mutlu bir hafta olmalı, blogunuza ziyaret etme fırsatı için çok mutlu oldum.

    YanıtlaSil
  7. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim, hepsi burada çok güzel ve gerçekten, bu tarifi bir zevk, paylaşım için teşekkürler, öpüşme, mutlu bir hafta olmalı, blogunuza ziyaret etme fırsatı için çok mutlu oldum.

    YanıtlaSil
  8. yorumunuz için çok teşekkür ederim
    for comment thank you so much

    YanıtlaSil