1 Şubat 2012 Çarşamba

PEKMEZLİ KABAK TATLISI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE PEKMEZLİ KABAK TATLISI TARİFİNİ VERECEĞİM
MALZEMELER

1 Kg kabak
3 Su bardağı toz şeker
1 Çay bardağı pekmez (ne pekmezi olursa olsun)
1 Su bardağı dövülmüş ceviz içi

YAPILIŞI

Kabakları soyulmuş alıyoruz zaten onları yıkayıp tencereye dizelim şekeri üzerine gezdirelim en az 2 saat şekerde kalsın sonra kısık ateşte pişirelim alamaya yakın 10 dakika önce pekmezi ilave edelim arada kontorol edelim yanmasın servis tabağına alınca ceviz içi serpelim servise hazır 
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder