10 Aralık 2011 Cumartesi

GIVRIÇ TATLISI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIMSİZE GIVRIÇ TATLISI TARİFİ VERECEĞİM FAKAT DEĞİŞİK İSİMLERDE SÖYLENDİĞİNİ DUYDUM MESELA GOCA KARI GORTLAĞI BÜZĞÜ TATLISI GİBİ


MALZEMESİ

HAMURU İÇİN

4 Yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 kabartma tozu yada bir çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket marğarin
 aldığı kadar un
 açmak içinde bir paket buyğday nişastası

  İÇ MALZEME

2 kase dövülmüş ceviziçi( yada fındık içi)
1su bardağı toz şeker

ŞERBETİ İÇİN MALZEME

5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
yarım limonun suyu

YAPILIŞI 

Yumurtaları derinbir kaba kıralım yağı sütü ,kabartma tozunuda ,sirkesinide koyup karıştıralım  aldığı kadar un koyup kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğuralım  üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat dinlendirelim  . Bu arada çeviz içiyle bir bardak toz şekeri karıştıralım . hamurlardan yumurta büyüklüğünde hamur tutalım nişastayla  açalım açma işlemi bitince yufkanın içine cevizli karışımdan bir avuç serpiştirelim  oklavaya tekrar sarıp iki uçdan büzdürelim yağlanmış tepsiye dizelim açma işlemi bitince istediğiniz büyüklükde keselim  marğarini kızdırıp tatlının üzerine gezdirelim 180 derecede pişirelim bu arada şerbetinide kaynatıp limon suyunuda koyup bir beş dakika dinlenince tatlıda ılık olmalı şerbet sıcak olmalı

afiyet olsun







FIRINDA KAŞARLI MANTAR

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BUGÜNSİZE KAŞARLI MANTAR TARİFİ VERECEĞİM
MALZEMELER 

1 kğ kültür mantarı
1 büyük soğan
3,4 adet sivri biner
2 kaşık tereyağı
400 gr kaşar (yada iki kase dolusu rendelenmiş kaşar)
tuz
karabiber

 YAPILIŞI


Mantarları haşlayıp süzelim çok ince şekilde kıyalım bir tavada az tereyağıyla soğanı ve biberleri iyice kavuralım mantarı ilave edelim tuzunu karabiberini koyalım fırına dayanıklı bir borcama boşaltalım kaşarın üçde birini mantara karıştıralım geri kalan kaşarıda tepsinin üzerine iyice yayalım teryağınıda kaşarın üzerine dağıtalım önceden ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim tahmini 10 dakika 200 derecde kafidir. NOT mantarlarınızı saklarken bez torbada buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz
afiyet olsunn


4 Aralık 2011 Pazar

KOLAY SÜTLÜ BÖREK

Tepsinin ters çevirilmiş hali











MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BUGÜN SİZE KOLAY SÜTLÜ BÖREK TARİFİ VERİYORUM;


MALZEMELER:                                                             
4 Adet yufka,
5 Adet yumurta,
3 Su bardağı süt,

YAPILIŞI:
Derin bir kapda yumurtaları iyice çırpalım, sütü ilave edelim, yufkaları parçalayıp, yumurtalı sütlü karışım içine bandrarak tepsiye büzerek dizelim, önceden ısıtılmış fırına 180 derecede pişirelim.Pişince 3 tane bardağın üzerine ters çevirip koyalım.Sıcak servis yapalım.


                                                                             AFİYET OLSUN...