24 Haziran 2011 Cuma

SAMSU BÖREĞİ

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE YÖRESEL SAMSU BÖREĞİ TARİFİNİ VERECEĞİM KOLAY PRATİK BİR BÖREK

MALZEMELER

1 kg yufka
1 kg patates
1 baş kuru soğan
1 kaşık tere yağ
biraz maydanoz
tuz
karabiber
kırmızı biber
kızartmak içinde sıvı yağ

YAPILIŞI

Patatesleri haşlayıp ezelim yada rendeleyelim  bir tavada tereyağını eritelim soğanı ince ince kıyalım kavuralım patatese ekleyelim tuzu, kırmızı biberi ,kara biberi ince kıydığımız maydanozuda ekleyip iyice karıştıralım bu arada yufkaları uzunlamasına keselim misal 4 parmak eninde dahada büyük olabilir yapmış olduğumuz harçtan bir kaşık koyup nuska yanı üçgen şeklinde saralım geri kalan ucunuda yufkanın arasına sokalım sonra kızgın yağda kızartalım sıcak servis edelim



afiyet olsunnnn

21 Haziran 2011 Salı

SARIMSAKLI YOĞURTLU MANTI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZE SARIMSAKLI MANTI TARİFİ VERECEĞİM


HAMURU

•2 su bardağı un
•1 yumurta
•tuz
•aldığı kadar su
İÇ MALZEMESİ
yarım kğ kıyma
soğan
karabiber
maydanoz[isteğe göre]

Sosu:

•Yoğurt,
•sarımsak,
•kırmızı biber,
•tereyağı,
•nane,
•sumak

YAPILIŞI

Derin bir kaba unu koyalım yumurtayı tuzu katıp sert bir hamur yoğuralım   üzerine nemli bir bez örtüp biraz dinlenmesini bekleyelim bu arada içini hazırlayalım kıymaya ince kıyılmış soğanı tuzunu karabiberini maydanozu iyice yoğuralım  bu arada iri bir hamur yapıp açalım  açtığımız hamuru küçük  kare şeklinde  keselim kestğimiz hamurlara minik kıyma koyup kapatalım un serptigimiz tepsiye alalım mantı işi bitince derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatalım makarna gibi haşlayalım  süzelim  servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim en üzerinede tereyğı eritip içine kırmızı biber sumak ve nane koyup üzerinde gezdirelim NOT süzdüğümüz suyu dökmeyelim çorba yapalım içinde mantı bırakıp sarımsaklı yoğurt ve sostan gezdirelim güzel ve   vitaminli bir çorba  



afiyet olsun