9 Mayıs 2011 Pazartesi

MISIR EKMEĞİ KARADENİZ USULÜ

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE UZUN AMA UZUN ZAMANDIR TARİF VEREMEDİM SİZE MISIR EKMEĞİNİN YOĞURTLA BULUŞMASINI YAZACAĞIM
 

 MALZEMELER

Yarım kg mısır unu
 Su
 Tuz
 Tabi ekmeği doğramak için yoğurt

YAPILIŞI

Derin bir kaba mısırununu eleyelim tuz koyalım yavaş yavaş suyla yoğuralım çok koyu yapmayalım yuvarlak bir borcam yada tepsiyi yağlayalım hamuru güzelce yayalım önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim sonra pişince soğumaya bırakalım derin kaba yoğurdu koyalım içine mısır ekmeğini doğrayalım  NOT mısır ekmeği karalahanaylada turşuylada mükemmel oluyor

afiyet olsunnnn