17 Şubat 2011 Perşembe

EL BAKLAVASI

Malzemeler:


4Yumurta
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Adet kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz

İÇ MALZEMESİ

Kırlmış ceviz ya da fındık
200 gram margarin
Nişasta

ŞERBETİ İÇİN

5 Bardak şeker
5 Bardak su
Bir kaç damla limon suyu



Yapılışı:

Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz.
Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz.
Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10ar 10ar üst üste koyunuz.
10arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin ve aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin.
Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine heryerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün.
Artık fırına koyabilirsiniz..
Şerbetin yapılışı; 5 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın. şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın.
Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün. NOT sizler 40 yaprakdanda yapabilirsiniz yani sayıyı artırabilirsiniz



Afiyet olsunnnnn

14 Şubat 2011 Pazartesi

MEVLİD KANDİLİ

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN HEM MEVLİD KANDİLİ HEMDE DE SEVGİLİLER GÜNÜ  KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSU
 EN GÜZEL GÜNLERİMİZ NEŞELİ SAGLIKLI HUZUR DOLU OLSUN GÖNLÜNÜZDE EN GÜZEL DİLEKLER OLSUN 
 AMİNNNNNN