9 Şubat 2011 Çarşamba

ETLİ BARBUNYALI KARA LAHANA

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE YİNE KARADENİZ YÖRESİNE AİT
KARALAHANA YEMEĞİ YAPACAĞIM UMARIM SİZDE BEĞENİRSİNİZ
 

MALZEMELER

1.Bağ karalahana
250 .gr kuşbaşı et
1 Su bardağı haşlanmış barbunya
1Fincan mısır yarması (yoksa mısır unu)
1 Çorba kaşığı tere yağı
1 Adet pırasanın yaprak kısmı
1Kaşık salça
 Kırmızı biber
 Tuz

YAPILIŞI

Lahanaları seçip iyice yıkayalım  ince ince doğrayıp haşlayalım bu arada tere yağını eritip eti kavuralım et pişince pırasanın yapraklarınıda yıkayıp ince ince dograyıp  kavuralım salçayı kırmızı biberi ekleyelim sonra   4 su bardağı sıcak su koyup lahanayı,barbunyayı  ekleyelim kaynarken de mısır yarmasını ekleyelim tuzuda ilave edelim karıştıralım kısık ateşde iyice pişirelim NOT:Acılı turşuyla servis yapılması tercih edilir

afiyet olsunnn