8 Ocak 2011 Cumartesi

SOĞANLI HAMSİ TAVA







MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZLERE YİNE DEĞİŞİK BİR TARİF VERECEĞİM
MALZEMELER
1 K g hamsi
3 Orta boy kuru soğan
1 Su bardağı mısır unu
kırmızı pul biber
kara biber tuz
kızarmak için sıvı yağ

YAPILIŞI
Hamsileri kıçıklarıyla beraber temizleyelim iyice yıkayıp süzelim kuru soğanları uzun uzun yada yarım halka şeklinde doğrayalım hamsiye karıştıralım kırmızı biberi,kara biberi,tuzuda katıp iyice karıştıralım üzerine mısır ununuda koyup iyice karıştıralım kızartma tavasına biraz sıvı yağ koyup tava kızınca hamsili karışımın yarısını koyup elimizle döşüyelim yani elimizin dabanıyla iyice yaslayalım kızartalım bir servis tabağıyla ters çevirip diyer tarafada biraz sıvı yağ koyup kızartalım bu şekilde kızartmayı tamamlayalım bol yeşil salatayla servis yapalım



afiyet olsunnnnn

5 Ocak 2011 Çarşamba

AŞURE





MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE BU SENE YAPMIŞ OLDUĞUM AŞURE TARİFİNİ VERECEĞİM


Malzemeler :
* 1 kg.aşurelik buğday
* 500 gr.fasülye
* 500 gr.nohut
* 2 su b.kuru üzüm
200 gr.kuru incir
* 200 gr.kuru kayısı
* 1 su b.pirinç
* 2 su b.süt
* 1.5 kg.toz şeker
* 2 portakal kabuğu rendesi
* 3 elma
*200 gr ceviz içi
200 gr kuru dut
* su
Üzeri için:
* tarçın
* fındık
* nar
* kuş üzümü
* dolmalık fıstık
* file fındık
* hindistan cevizi
Hazırlanışı :

Buğdayı sıcak su koyarak bir gece bekletin. Bir gece bekledikten sonra üzerine tekrar su koyarak patlayana kadar pişirin.Daha sonra altını kapatarak içine haşlanmış fasulye ve nohutu da ekleyerek kaynar su verdikten sonra kapağı kapalı dinlenmeye bırakın. 10 dk. kadar pişirin. Sonrasında üzümü de yıkayıp ekleyerek karıştırarak pişirmeye devam edin. Oratlama 5 dk. daha piştikten sonra yarı kıvamda haşlanmış pirinci cevizleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun cevizide dutuda iyice yıkayıp ekleyin.Kıvamını koyu bulursanız sıcak su ekleyebilirsiniz. Daha sonra elmaları da soyarak minik küp doğrayarak ilave edin. Bir süre sonra üzerine portakal kabuğu rendesi ve kayısıyı da ilave edin. Bu arada karıştırmayı ihmal etmeyin. Renginin beyaz olması için üzerine sütü de ilave edin. Bir süre sonra üzerine toz şekeri ekleyin. Bİr kaç dakika daha pişiridkten sonra kapağını kapatarak bir süre dinlendirin. Daha sonra kaselere paylaştırarak üst malzemeler ve incir ile süsleyerek servis yapın. NOT isterseniz gül suyu da ekleyebilirsiniz
afiyet olsunnnn

KALBURA BASTI TATLISI




MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN TATLI TARİFİ YAZACAĞIM




MALZEMELER



1 Paket yumuşak margarin
3 Pu bardağı un
1 Veya 2 kaşık yoğurt
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yumurta
1 Paket kabartma tozu
içine:
1 Su bardağı dövülmüş ceviz içi
şerbet malzemeleri:
2,5 Su bardağı toz şeker
2,5 Su bardağı su
1/4 limonun suyu


Şerbetin Hazırlanması :


1. 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.


Hamurun Hazırlanması :


1. 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.
2. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
3. kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.
afiyet olsunnnnn

HAVUÇLU FINDIKLI KEK




MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN HAVUÇLU FINDIKLI KEK TARİFİ VERECEĞİM






MALZEMELER
2 Su bardağı şeker
4 Yumurta
2 orta boy havuç
3 Su bardağı un
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı fındık
Yarım marğarin
1 Kabartma tozu
1 vanilya
1 Tatlı şaşığı kakao
1 Çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI :
Yumurtaları derin bir kaba kıralım iyice çırpalım şekeri ilave edelim ikisini köpürünceye kadar çırpalım yoğurtu ilave edelin çırpalım yağı eritip ilave edelim havucu rendeleyelim sırayla diyer malzemeleri koyalım fındıkdan biraz kek kalıbına serpelim diyer malzemeleri iyice çırpıp kek kalıbına boşaltalım önceden ısıtılmış fırına koyalım ilk 10 d.k kapağını hiç açmayalım yoksa kabarmaz ben 170 derecede pişiriyorum siz kendi fırınınıza göre ayarlayın


afiyet olsunnnn