27 Ekim 2011 Perşembe

KIŞLIK LAHANA VE FASÜLYE, BİBER TURŞUSU

MERHABA SEVĞİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZE TURŞU TARİFİ VEREYİM MALUM ÖNÜMÜZ KIŞ BOL BOL TURŞU YERİZ  


MALZEMELER

1 Baş beyaz lahana
2 Kg taze fasülye(turşuluk)
1 Kg kıl biber
1 Büyük baş sarımsak
 Kalın tuz
Su( kılorlu olmasın)
2,3 tane acı biber

YAPILIŞI

Büyük bir tencerede su kaynatalım lahanayı yıkayıp parçalayalım sonra hafif haşlayıp soğuk suya alalım fasülyeyide aynen hafif haşlayıp soğuk suya alalım biberlerin saplarını ayıklayayıp onuda sıcak suda çok hafif haşlayalım soğutalım süzün  sarımsakları ayıklayalım ister dövelim havanda isterseniz ince ince doğrayalım tüm malzemeleri ister karıştıralım isterseniz sırayla koyalım sonra bidona yada cam kavanoza basalım  aralarına sarımsak atalım ayrı bir kaba su koyup tuz ilave edip tadı tuzlu olacak şeklinde olmalıki turşu erimesin acı sevenler acı kırmızı biberde koysun ağzını sıkıca kapatın NOT  siz malzemeleri istediğiniz kadar artıra bilirsiniz ben büyük bidonada koydum küçük kavanozada


afiyet olsun

2 yorum:

  1. ben hatice bilirim sizin turşularınızı helede kavurmanızı bir harika elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. yorumların için teşekkür ederim hatice yine kavururum gel beklerim sevgiler

    YanıtlaSil