23 Eylül 2011 Cuma

KÖZLENMİŞ PATLICAN YEMEĞİ

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM ÇOKDAMDIR YEMEK TARİFİ VEREMEDİM BU GÜN SİZE PATLICAN YEMEĞİ TARİFİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ
 
MALZEMELER

4 adet bostan patlıcanı(yoksa normal patlıcanda olur)
2 ,3 adet sivri biber
25.gr kıyma
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1.2 kaşık sıvı yağ
tuz
karabiber
maydanoz süslemek için

YAPILIŞI

Patlıcanları közleyelim bu imkan yoksa fırındada olur patlıcanlar pişince poşete koyalım kabukları yumşasın 5 d, k kadar bu arada tavaya yağı koyalım soğanı ince ince doğrayalım tavaya koyalım biberleride doğrayıp ilave edelim kavuralım sonra kıymayı ilave edip onuda kavuralım sonra domatesleri soyup ince ince doğrayıp ilave edelim tuzunu biberini birazda maydanoz ilave edelim  bu arada patlıcanları soyalım doğrayıp tencereye koyalım kavurduğumuz harcı üzerine ilave edip bir bardak sıcak su ılave edip kaynamaya bırakalım az pişirelim ki zaten pişmiş malzeme üzerine maydanoz koyalım.
NOT:acılı seven pulbiber yada acı biber koyabilir.        
                   
                                                                                                 afiyet olsun....

4 yorum:

  1. BAYILIRIM PATLICAN YEMEĞİNE HANGİSİ OLURSA OLSUN YETERKİ PİŞMİŞ OLSUN ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK GÜZEL GÖRÜNÜYOR OLSADA YESEK ŞİMDİ

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim o nazik yorumunuza keşke isminizle size teşekkür edebilseydim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. farklı bır yemek olmuş köz patlıcanın yemegını hiç yapmadım ellerınıze sağlık

    YanıtlaSil
  4. yorununuz için teşekkürler evet farklı oluyor çokdagüzel oluyor sevgiler

    YanıtlaSil