24 Haziran 2011 Cuma

SAMSU BÖREĞİ

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE YÖRESEL SAMSU BÖREĞİ TARİFİNİ VERECEĞİM KOLAY PRATİK BİR BÖREK

MALZEMELER

1 kg yufka
1 kg patates
1 baş kuru soğan
1 kaşık tere yağ
biraz maydanoz
tuz
karabiber
kırmızı biber
kızartmak içinde sıvı yağ

YAPILIŞI

Patatesleri haşlayıp ezelim yada rendeleyelim  bir tavada tereyağını eritelim soğanı ince ince kıyalım kavuralım patatese ekleyelim tuzu, kırmızı biberi ,kara biberi ince kıydığımız maydanozuda ekleyip iyice karıştıralım bu arada yufkaları uzunlamasına keselim misal 4 parmak eninde dahada büyük olabilir yapmış olduğumuz harçtan bir kaşık koyup nuska yanı üçgen şeklinde saralım geri kalan ucunuda yufkanın arasına sokalım sonra kızgın yağda kızartalım sıcak servis edelim



afiyet olsunnnn

5 yorum:

  1. Çıtır çıtır nefis olmuştur ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok teşkkür derim yorumlarınıza evet çıtır çıtır oluyor sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Yorumunuz için teşekkürler. Sevgilerle.


    Asiye

    YanıtlaSil