17 Şubat 2011 Perşembe

EL BAKLAVASI

Malzemeler:


4Yumurta
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Adet kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz

İÇ MALZEMESİ

Kırlmış ceviz ya da fındık
200 gram margarin
Nişasta

ŞERBETİ İÇİN

5 Bardak şeker
5 Bardak su
Bir kaç damla limon suyu



Yapılışı:

Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz.
Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz.
Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10ar 10ar üst üste koyunuz.
10arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin ve aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin.
Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine heryerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün.
Artık fırına koyabilirsiniz..
Şerbetin yapılışı; 5 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın. şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın.
Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün. NOT sizler 40 yaprakdanda yapabilirsiniz yani sayıyı artırabilirsiniz



Afiyet olsunnnnn

10 yorum:

  1. Merhaba Sevgili Asiye;
    Baklava çok meşekkatli bir iş. Denemeyi bile gözüm yemedi benim:) Mükemmel olmuş ellerine sağlık. Yapmak için emek vermeyenler bir güzel hüpletiyor fakat bu tarz çok emek gereken yiyeceklerin bi çabuk bitmesine gönlüm hiç razı olmuyor :)))

    YanıtlaSil
  2. merhaba adaşım evet dediğin çok doğru ama insan sevdiklerine yapınca bu tarz yemekleri hiç üşenmiyorum ben her bayram 4 tepsi baklava yaparım bayram sonuna kalmıyor ben çok mutluyum bu zahmetten sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık, oldukça emekli bir tatlı, çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederimevet zahmetli ama sevdiklerim için değer sevgiler

    YanıtlaSil
  5. evde yapılanında tadı başka olur
    ellerinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkür ederim yorumlarınız için sevgiler

    YanıtlaSil
  7. olsada yesek şimdi nasıl canım çekti elinize kolunuza saglık

    YanıtlaSil
  8. çok teşekkür ederim hilal hanım sevgiler

    YanıtlaSil
  9. asiye abla çok güzel gözüküyo zaten senin elinin lezzetini çok iyi biliyorum ...bayramda sendeyim..:))

    YanıtlaSil
  10. çok teşekkür ederim yadiğar her zaman beklerim yorumun için de teşkkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil