5 Ocak 2011 Çarşamba

KALBURA BASTI TATLISI




MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN TATLI TARİFİ YAZACAĞIM




MALZEMELER



1 Paket yumuşak margarin
3 Pu bardağı un
1 Veya 2 kaşık yoğurt
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yumurta
1 Paket kabartma tozu
içine:
1 Su bardağı dövülmüş ceviz içi
şerbet malzemeleri:
2,5 Su bardağı toz şeker
2,5 Su bardağı su
1/4 limonun suyu


Şerbetin Hazırlanması :


1. 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.


Hamurun Hazırlanması :


1. 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.
2. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
3. kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.
afiyet olsunnnnn

4 yorum:

  1. asiyecim elinin lezzeti gerçekmiş..çok güzel kek yapmışsın.kalburabastı tatlı yapmışsın.hepsi çok nefis olmuş.ellerine sağlık canım.blogunda çok güzel.bloguma beklerim.sewgiyle kal

    YanıtlaSil
  2. moda gezgini nazik davranışından dolayı tşkl ayrıca yorumun içinde tşkl sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Asiye merhaba, cok severim kalburabastiyi, ellerine saglik arkadasim :)

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim yorumunuz için sizde güzel şeyler yapmışsınız sevgiler

    YanıtlaSil