5 Ocak 2011 Çarşamba

HAVUÇLU FINDIKLI KEK




MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN HAVUÇLU FINDIKLI KEK TARİFİ VERECEĞİM






MALZEMELER
2 Su bardağı şeker
4 Yumurta
2 orta boy havuç
3 Su bardağı un
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı fındık
Yarım marğarin
1 Kabartma tozu
1 vanilya
1 Tatlı şaşığı kakao
1 Çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI :
Yumurtaları derin bir kaba kıralım iyice çırpalım şekeri ilave edelim ikisini köpürünceye kadar çırpalım yoğurtu ilave edelin çırpalım yağı eritip ilave edelim havucu rendeleyelim sırayla diyer malzemeleri koyalım fındıkdan biraz kek kalıbına serpelim diyer malzemeleri iyice çırpıp kek kalıbına boşaltalım önceden ısıtılmış fırına koyalım ilk 10 d.k kapağını hiç açmayalım yoksa kabarmaz ben 170 derecede pişiriyorum siz kendi fırınınıza göre ayarlayın


afiyet olsunnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder