25 Ocak 2011 Salı

HAMSİ BUĞLAMA

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE YİNE KARADENİZDEN BİR YEMEK HAMSİ BUĞLAMA TARİFİ VERECEĞİM

MALZEMELER

1 Kg  hamsi kılçıkları ayıklanmış
2 adet patates
1 kuru soğan
4,5 sivri biber
2,3 adet domates
1 limon
3,4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Az tere yağı
Kara biber
Tuz

YAPILIŞI

Fırına dayanıklı bir tepsi olması lazım ben folyo kağıdı kullandım siz kullanmayabilirsiniz hamsiyi iyce yıkayıp süzelim yarısını alta dizelim sırayla patateslari düz yarım ay şeklinde doğrayıp dizelim biberleri, ikiye doğrayalım domatesleride aynı şekilde ay şeklinde doğrayalım soğanlarıda ay şeklinde limonlarıda koyalım kara biberi tuzunu ekleyelim en üste maydanozlarıda koyup tere yağınıda koyalım sarımsaklarıda ekleyip folyo kağıdını kapatıp fırında pişirelim NOT Pişmiş halini çekmeyi unutmuşum bir dahaki yaptığımda pişmiş halinide eklerim
afiyet olsunnnn

10 yorum:

  1. Ziyaretiniz ve nazik yorumunuz için teşekkür ederim.Bundan sonra sık sık görüşmek ümidiyle,sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. bende teşekkür ederim inşallah sık görüşürüz sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ziyaretin icin cok tesekkür ederim... ellerine saglik tariflerin cok güzel... ben her pazar haftalik yemek listemi yapiyorum blogger larin websitelerinden esinlenerek... senin tariflerinden mutlaka denerim... sevgiler

    YanıtlaSil
  4. bende çok teşekkür ederim güzelyorumun için ziyaretin için sevgiler

    YanıtlaSil
  5. CANIM PİŞMİŞ RESMİ OLMASADA BENSENİN BALIKLARINI YEMİŞ BİRİ OLARAK TEK KELİME MÜKEMMEL BU KADAR GÜZEL YAPARMI İNSAN EMİNE BEN

    YanıtlaSil
  6. Buğlama hamsiye ne kadar da yakışıyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. evet hamsinin her türlüsü çok güzel teşekkür ederim çeşnici handan arkadaşım sevgiler

    YanıtlaSil
  8. adsız eminem gel yine pişireyim afiyet olsun ne demek çok teşekkür ederim yurumların için sevgiler

    YanıtlaSil
  9. evet balık sevenler için hafifde tşekkür ederim ziyaretiniz için sevgilerimle

    YanıtlaSil