5 Ocak 2011 Çarşamba

AŞURE





MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE BU SENE YAPMIŞ OLDUĞUM AŞURE TARİFİNİ VERECEĞİM


Malzemeler :
* 1 kg.aşurelik buğday
* 500 gr.fasülye
* 500 gr.nohut
* 2 su b.kuru üzüm
200 gr.kuru incir
* 200 gr.kuru kayısı
* 1 su b.pirinç
* 2 su b.süt
* 1.5 kg.toz şeker
* 2 portakal kabuğu rendesi
* 3 elma
*200 gr ceviz içi
200 gr kuru dut
* su
Üzeri için:
* tarçın
* fındık
* nar
* kuş üzümü
* dolmalık fıstık
* file fındık
* hindistan cevizi
Hazırlanışı :

Buğdayı sıcak su koyarak bir gece bekletin. Bir gece bekledikten sonra üzerine tekrar su koyarak patlayana kadar pişirin.Daha sonra altını kapatarak içine haşlanmış fasulye ve nohutu da ekleyerek kaynar su verdikten sonra kapağı kapalı dinlenmeye bırakın. 10 dk. kadar pişirin. Sonrasında üzümü de yıkayıp ekleyerek karıştırarak pişirmeye devam edin. Oratlama 5 dk. daha piştikten sonra yarı kıvamda haşlanmış pirinci cevizleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun cevizide dutuda iyice yıkayıp ekleyin.Kıvamını koyu bulursanız sıcak su ekleyebilirsiniz. Daha sonra elmaları da soyarak minik küp doğrayarak ilave edin. Bir süre sonra üzerine portakal kabuğu rendesi ve kayısıyı da ilave edin. Bu arada karıştırmayı ihmal etmeyin. Renginin beyaz olması için üzerine sütü de ilave edin. Bir süre sonra üzerine toz şekeri ekleyin. Bİr kaç dakika daha pişiridkten sonra kapağını kapatarak bir süre dinlendirin. Daha sonra kaselere paylaştırarak üst malzemeler ve incir ile süsleyerek servis yapın. NOT isterseniz gül suyu da ekleyebilirsiniz
afiyet olsunnnn

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık nefis görünüyor doya doya bir aşure yiyemedim bu yıl:((içimde kaldı olsada yesem şimdi:))Sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. teşkkür ederim evetbu yıl bende yapamadım ama yapanlar güzel yapmış ellerine sağlık

    YanıtlaSil