30 Ağustos 2010 Pazartesi

YÖRESEL HAMURLU EKMEK







MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM YÖRESEL EKMEK ŞİMDİ EKMEK FIRINLARIN DA DA SATILIYOR YAPMASINIDA TARİFİNİDE BİLİYORUM AMA HER YERDE YAPILAMADIĞI İÇİN TARİFİNİ VERMEDİM İSTERSENİZ TARİFİNİDE YAZARIM BAŞKA İSMİ VARSA LÜTFEN YAZIN BANA

AŞAMA AŞAMA
GÖRÜNTÜ

EBEGÜMECİ ÇORBASI




MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SAĞLIK YÖNÜNDEN DE FAYDALI EBEGÜMECİ ÇORBASI YAPALIM




MALZEMELER
1Demet ebegümeci
1 Çaybardağı pilavlık bulgur
4 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Yumurta
1 Kaşık buyday unu dolu olmasın
2 Çorba kaşığı yoğurt
Yeterince tuz
1 Tatlı kaşığı pul biber

YAPILIŞI

Bulguru yıkayıp dört bardak suya bırakalım ebegümecinide ince ince doğrayıp ikisi pişsin dikkat edin taşmasın bu arada yumurtayı yoğurdu unu bir kapta iyice çorpın biraz su ilave ederek çorba pişince ilave edelim tuzuda ekleyelim aynı yöne karıştıralım ki kesilmesin bu arada yağı pul biberide eritip üzerine dökelim
NOT
: Ebegümecinin antibiyotik özelliği oldunu boğaz ve genizeti iltihabına çok iyi oldunu biliyormuydunuz?


afiyet olsunnnnn