21 Nisan 2010 Çarşamba

ÜLKER PÖTİBÖR ÜN HEDİYESİ







MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM 2010 BLOG ÖDÜLLER YEMEK KATOGORİSİ SPONSORU ÜLKER BÖTİBÖR BİZE LEZZETLİ TATLILAR YAPALIM ÇAYIN YANINDA YİYELİM BU SÜREÇ GÜZEL GEÇSİN DİYE BÖTİBÖR BİSKÜVİ YOLAMIŞ. ÜLKER PÖTİBÖR PAZARLAMAEKİBİNE ÇOKKKK TEŞEKKÜRLER.....

20 Nisan 2010 Salı

MÜLFÖY HAMURUNDAN PİZZA



MERHABA SEVGİLİOKUYUCULARIM

MALZEMELER

Ben kendi fırınıma göre yaptım sizde kendi fırın tepsisine göre yapın

6 Adet mülföy hamuru
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Kahve fincanı çekirdeği ayrılmış siyah zeytin
4, 5 Tane parmak sosis
2 Adet sivri biber
2 Adet domates
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 Kaşık sıvı yağ
Varsa birazda mısır

YAPILIŞI

Tepsiyi yağlayalım mülföy hamurlarını tepsiye serelim iyice çatalla delelim kabarmasın bir kapta salçayla yağı karıştıralım hamura sürelim sırayla zeytini biberi ince ince doğrayalım domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğrayalım sosisi dörde ilelim onlarıda ince ince dograyalım en üzerine kaşarı serpip önceden ısıtılmış 170 derecde ki fırına verelim üzeri kızarıncayakadar pişirelim
afiyet olsunnnn

KEŞKEK YEMEGİ


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BİLİYORUM BU SIRALAR YENİ TARİFLER VERMEMEDİM SİMDİ VAKİT BULDUM SİZE KARADENİZDE ÖZEL GÜNLERDE, DÜĞÜNLERDE ,BAYRAMLARDA ÇOK YAPILAN KEŞKEK YEMEĞİNİNTARİFİNİ VRECEĞİM


MALZEMELER

Yarım kg dövülmüş buğday (keşkeklik buğday)
2 Adet tavuk budu
2 Yemek kaşığı tere yağı
Tuz
YAPILIŞI

Buğdaylar iyice yıkayalım bir iki saat ıslatalım süzelim derin bir tencereye koyalım tavuk butlarınıda yıkayalım içine koyalım buğdaylar pişinceye kadar pişirelim suyunu çekmiş ise sıçak su ilave edelim soğuk su pişmesini engeller.Tavuk butlarını çıkaralımkemiklerinden ayıralım etlerini keşkeğin içine koyalım tuzunuda ilave edelim birde pişerken karıştırmayalım yoksa dibine sarar pilav gibi pişirilir. Tere yağını eritelim servis yaparken üzerine gezdirelim
afiyet olsunnnn