22 Mart 2010 Pazartesi

SOĞANLI MUHLAMA



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM


MALZEMELER

4 KİŞİLİK

2 Tane kıru soğan
4 Tane yumurta
1 Kaşık tereyağı
Karabibe
Kırmızıbiber
Tuz

YAPILIŞI

Soğanları ince ince şerit halinde doğrayalım tereyağınıda tavaya koyalım soğanları iyice kavuralım yumurtaları derin bir kaseye kıralım tek tek iyice çırpalım tuzunu,karabiberi,kırmızı biberide ekleyip kavurmuş olduğumuz soğanların üzerine boşaltalım agzını kapakla kapatalım orta ateşte pişirelim sıcak servis yapalım
afiyet olsunnn

FIRIN YARMALI LAHANA YEMEĞİ


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM LAHANA YEMEĞİNİN ÇOK ÇEŞİDİ VAR YAPTIKÇA TARİFLERİNİ KOYACAĞIM UMARIM SEVERSİNİZ

MALZEMESİ

1 Bağ kara lahana
1 Çay bardağı fırınlanmış mısır yarması(kebirde deniyor)
1 Çay bardağı barbunya(haşlanmış)
1 Çorba kaşığı tere yağı
1 Çorba kaşığı salça
2,3 Pırasanın yaprağı
Kırmızı biber( acılıda olabilirsevenler için)
Tuz


YAPILIŞI

Lahanaları seçip yıkayalım ince ince doğrayalım haşlayalım süzelim bu arada tencerede tere yağını eritelim pırasanın yaprağınıda ince ince doğrayıp soğan gibi kavuralım salçasınıda koyup sıcak su koyalım lahanayı,barbunyayı ilave edelim kaynamaya başlayınca yarmayı yavaş yavaş ekleyelim karıştırarak tuzunuda ilave edelim biberide koyalım arada karıştıralım kısık ateşte pişirelim
afiyet olsunn