18 Mart 2010 Perşembe

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

1 Orta boy karnıbahar
Tuz
BEŞEMAL SOS İÇİN MALZEMELER
2 Su bardağı süt
1 Kahve fincanı buğday unu
1 Çorba kaşığı tereyağı(yada margarin)
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar
Tuz


YAPILIŞI

Karnıbaharı yıkayıp tuzlu suda haşlayalım parçalayıp fırın tepsisine koyalım bu arada beşamel sosu yapalım yağı bir kapta eritelim unu biraz kavuralım soğuk sütle yavaş yavaş açalım tuzunu ilave edelim karıştırmaya devam edelim göz göz olunca karnıbaharın üzerine boşaltalım üzerine kaşar rendeleyelim fırına verelim üzeri kızarınca sıcak servis yapalım NOT baharat sevenler kırmızı biberde koyabilir.
afiyet olsunnn


17 Mart 2010 Çarşamba

SÜTLÜ PAZI SARMASI



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM


MALZEMELER

1 Bağ pazı
2 Su bardağı buğday unu
Yarın çay bardağı gısırlık bulgur
1 Tatlı kaşığı nane
1 Çay kaşığı kırmızı biber
Tuz

ÜZERİ İÇİN

1 Çorba kaşığ tere yağı
1 Su bardağı süt
Bir cimdik tuz

YAPILIŞI

Pazıyı seçip yıkayalım saplarını koparalım ikisinide ayrı ayrı haşlayalım haşladığımız pazının saplarını tencerenin dibine serelim bu arada derin bir kaba unu koyalım bulguru yıkayalım una ilave edelim naneyi kırmızı biberi tuzu ilave edelim suyla yoguralım kıvamlı bir hamur yapalım yaprağın içinde duracak kıvamda pazı yaprağından bir tane elimize alalım içine yaptığımız harçtan koyalım önce üst tarafı kapatalım sonra yanlarını kapatalım yaprağı saralım bu işlem bitinceye kadar devam edelim üzerinden çıkacakkadar su koyup pişirelim pişince süzelim ayrı bir tavaya tere yağını eritelim sütüde ilave edelim tuzuda katıp dolmaya katalım kaynamasını bekleyelim kaynayınca altını kısalım biraz daha pişirelim NOT üzerine sarımsaklı yoğur koyalım
afiyet olsunnn

PATATESLİ BÖREK



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM


MALZEMELER

4 Adet yufka
1 Kg patates
Yarım demet maydanoz
1 İri soğan
1Kaşık tereyağı
Kırmızı biber
Kara biber
Tuz
2 Yumurta(birinin sarısı üzeri için
1 Kahve fincanı sıvı yağ
1 Su bardağı yoğurt
Çörek otu(susamda olur)


YAPILIŞI

Patatesleri haşlayalım soyup çatal yardımıyla ezelim bir tavaya tereyağını koyup eritelim soğanıda dograyıp kavuralım patatese ilave edelim maydanozu ince ince doğrayalım ilave edelim pul biberi ,kara biberi,tuzuda ilave edelim iyice karıştıralım derin bir kaba yumurtaları kıralım birinin sarısını ayıralım yoğurdu yağı ilave edelim bir su bardağı su ilave edelim iyice çırpalım yufkanın birini düz bir zemine serelim ikiye bölelim yoğurtlu karışımdan yufkaya sürelim patatesli haçtan koyalım rulo şeklinde saralım yagladığımız tepsiye koyalım bitinceye kadar işleme devam edelim üzerine yumurta sarısını sürelim çörek otu gezdirelim170 derecede 20 dakika pişirelim NOTsiz kendi fırınınıza ayarlayın NOT bu i,şleni üst üste de tepsi böreği yapabilirsiniz resimde gördüğünüz gibi
afiyet olsunnn

ZEYTİN YAĞLI BEZELYE


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

Yarım kg bezelye
1 İri soğan
1 Havuç
1 Patates
Yarım limon
Maydanoz(yada dereotu
1 Kahve fincan zeytin yağı


YAPILIŞI

Soğanı ince ince doğrayalım tencereye koyalım yağın,da yarısını koyalım havucu soyalım dograyalım biraz kavuralım bu arada bezelyeleri yıkayalım ilave edelim en son patateside doğrayıp ilave edelim üzerine dereotu serpelim geriye kalan yağıda ilave edelim
afiyet olsunn

GALDİRİK KIZARTMASI



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULAR BAZI YERLERDE GALDİRİK BAZI YERLERDEDE ISPIT DİYE GEÇİYOR BELKİ BAŞKA İSİMLERİDE VARDIR VARSA YAZARSANIZ SEVİNİRİM

MALZEMELER

1 Kg galdirik(ıspıt)
2 Yumurta
Kızarmak için biraz sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI

Galdirikleri temizleyelim yıkayalım doğrayalım ateşe derin bir tencereye su koyup kaynatalım tuzunuda atalım kaynamakta olan suda galdirikleri haşlayalım süzelim iyice sıkalım teflon tavaya yağı koyalım galdirikleri koyup iyice yayalım elimizle kızarınca kapağı yoksa servis tabağıyla çevirelim diğer yanada yağı koyalım sonra yumurtaları çırpıp kızaran galdiriklerin üzerine yayalım kapağınıda kapatıp bir iki dakika daha kızarsın NOT mısırunu katarak da kızartabilirsiniz yumurta koymadanda kızarta bilirsiniz
afiyet olsunnn

14 Mart 2010 Pazar

ÇITIR TAVUK BAGAET KIZARMASI



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM


MALZEMELER


5 Tane tavuk baget (incik but da deniyor)
2 Tane yumurta
1 Çat bardagı mısır unu(yoksa galete unu)
Kızarmak için yağ
Tuz


YAPILIŞI

Bagetleri yıkayalım adeşte daglayalım kılı varsa yıkayalım biraz haşlayalım birazda tuz atalım haşladığımız bagetleri süzelim suyuna çorba yada pilav yapalım yumurtaları iyice bir kapta çırpalım bagetleri önce yomurtaya sonrada mısırununa bulayalım kızgın yağda kızartalım dikkat edelim yağ sıçrıyor yanında piav güzel oluyor
afiyet olsunnn

PAÇA ÇORBASI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM


MALZEMELER

4 Tane kuzu yada keçi paça temizlenmiş
1 Tane soğan bütün
5 Su bardağı su
TERBİYESİ İÇİN
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşıgı buyday unu
2 Yumurta
1 Limonun suyu
SOSU İÇİN
3,4 Diş sarımsak
5 Kaşık sirke
isterseniz pul biber

YAPILIŞI

Paşaların kıllarını temizleyelim ateşte daglayalımki kılları kalmasın sonra yıkayalım düdüklü tencereye suyu, paçayı ,soğanı bütün atalım bir buçuk iki saat kadar pişirelim
bu arada tereyağını eritelim unu biraz kavuralım kavrulan unu soguk suyla bu paçanın suyuda ola bilir açalım baka bir kapta yumurtayı iyice çırpalım limonuda ilave edelim iyice çırpalım bu arada paçayı kemiklerden ayıralım kemikleri atalım diyer yanda yaptığımız terbiyeyi paçaya boşaltalım karıştırarak aynı yöne karıştıralımki kesilmesin servis yaparken rendelediğimiz sarımsakları sirkeyle karıştırıp üzerine kaşıkla gezdirelim sıcak servis yapalım isteğe göre kırmızı pul biberde koyabilirsiniz.
afiyet olsunn

KARIŞIK TURŞU KAVURMASITURŞU


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM ARKADAŞIM SOLMAZ LAHANA TURŞUSU KAVURMASINI İSTEMİŞ BENDEN BENDE ARKADAŞIMI KIRARMIYIM HEMEN DEDİM CANIM ARKADAŞIM


MALZEMELER

1 Tabak lahana karışık turşu
1 İri soğan
1 Çorba kaşığıtereyağı
1 Çay kaşığı pulbiber
1 Çorba kaşığı salça


YAPILIŞI

Teflon tavaya tereyeğını koyalım yağ erirken soğanları şerit halinde doğrayalım ilve edelim iyice kavuralım sonra salçayı kırmızı pul biberi ilave edelim karıştıralım sonra turşuyu ilave edelim biraz kavuralım sıcak servis yapalım yanında mısır ekmeğide çok güzel oluyor oluyor
afiyet olsunn