1 Mart 2010 Pazartesi

ıISPANAKLI BÖREK


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

1 Kg kuzu ıspanak
4 Adet yufka
2 Adet yumurta(birinin sarısı üzeri için)
1 Adet kuru soğan
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Su bardağı su
Tuz
Kırmızı biber
Kara biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için çorek otu

YAPILIŞI

Ispanakları iyice yıkayalım süzelim soğanı ince ince doğrayalım derin bir tencereye koyalım biraz yağla iyice kavuralım ıspanakların sapını ayıralım bize yaprakları lazım yapraklarını doğrayıp kavuralım tuzunu kırmızı biberini, kara biberini koyalım bu arada tepsiyi yağlayalım bir kaba yoğurdu alalım iyice çırpalım yumurtaları kıralım birinin sarısını ayıralım çırpalım bir bardak su ilave edelim yağıda koyalım karıştıralım yufkadan bir tane alalım düz bir zemine serelim yaptığımız yoğurtlu karışımdan yufkalara sürelim ıspanaklı harçtan koyup rulo yapalım bitinceye kadar devam edelim her yaptığımız yufkayı diğerinin edrafına saralım yuvarlak olsun üzerine yumurta sarısını sürelim çörek otuda serpelim 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim NOT siz isterseniz ıspanaklı harca peynirde ilave edebilirsiniz ben peynir katmadım
afiyet olsunnnn

KISIR



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

2 Su bardağı ince bulgur
1 iri kuru soğan
1Demet kıvırcık
Yarım demet maydanoz
6 ,7 Adet yeşil soğan
1 Çorba kaşığı biber salçası
8,9 tane salatalık turşusu
1 Limon
1 Kahve fincanı zeytin yağı(yoksa sıvı yağ)
Kırmızı biber
Kara biber
Tuz

YAPILIŞI

İnce bulguru derin bir kaba alalım iyice yıkayalım kaynar suyla bir kere daha yıkayalım iyice süzelim ağzını kapatalım bu arada kuru soğanı ince ince doğrayalım biraz sıvı yağla iyice kavuralım salçayıda ekleyelim kavuralım yarım saat dinlenen bulgurumuza ilave edelim yağını tuzu,kırmızı biberi,kara biberi ilave edelim karıştıralım yeşillikleri iyice yıkayıp süzelim ince ince dograyalım bulgur iyice sogusun ki yeşillikleri öldürmesin turşuyuda ince ince dograyalım limonuda koyalım bütün malzemeleri koyunca iyice karıştıralım NOT acısını siz kendinize göre ayarlayın
afiyet olsun

HAMSİ GAYGANASI



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEME

Yarım kg hamsi
Yarım demet maydanoz
Yarım demet pazı
4 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı mısır unu
2 Çorba kaşığı buyday unu
1 Çay kaşığı kırmızı biber
1 Çay kaşığıkara biber
Tuz
Kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

Hamsileri ayıklayalım kılçıklarını alalım yıkayalım tuzlayalım pazının saplarını ayıralım yıkayalım yaprağını ince ince kıyalım maydonozu soğanı yıkayıp ince ince doğrayalım hamsiyide ince ince doğrayalım tüm malzemeleri iyice karıştıralım teflon favayı ateşe koyalım yağınıda koyalım yağ kızınca kaşıkla harcımızdan kızgın yağa bir kaşık koyalım inceltelim bitinceye kadar işleme devam edelim sıcak servis yapalımNOT sabah kahvaltıdada yenebiliyor
afiyet olsunnn