25 Şubat 2010 Perşembe

ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMASI



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

Yarım kg asma yaprağı
2 Su bardağı pirinç
3,4 Adet soğan
2 Yemek kaşığı çam fıstığı
1 Yemek kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı kara biber
1 Tatlı kaşığı tarçın
2 Kesme şeker
2 Yemek kaşığı kuş üzümü
1 Kıyılmış maydanoz
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay bardağı kaynamış su
1 Çay bardağı zeytin yağı
Yarım çay bardağı yine zeytin yağı(üzeri için)
Yarım limon
2,5 Su bardağı kaynamış su

YAPILIŞI

Soğanları ince ince doğrayalım tencereye koyalım bir çay bardağı zeytin yağınıda fıstığıda ekleyip fıstık kızarana kadar kavuralım pirinci yıkayıp ilave edelim biraz kavuralım sırayla malzemeleri ilave edelim bir çay bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırıp ağzını kapatalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip demlandirelim asma yaprağını sıcak suda bir kaç kere yıkayalım yoksa tuzlu olur iyice suyundan arındıralım damarlı kısmı içe gelecek şekilde avucumuza yada düz bir yere koyup içine bir tatlı kaşığı harçtan koyup önce üstünü sonrada yanları kapatıp sıkıca saralım bitinceye kadar devam edelim tencerenin dibine bir sıra yaprak dizelim dibine yapışmaz üzerine yarım çay bardağı zeytin yağını da koyup ikibuçuk su bardağı kaynar suyuda ilave edelim üzerine limon dilimleyeli koyalım düz bir tabak kapatalım sonra kapağınıda kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısalım yarım saat kadar pişirelim
afiyet olsunnnnn

TAVUK TAŞLIĞI KIZARTMASI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

1 Kg tavuk taşlğı
1 Fincan sıvı yağ
Kırmızı biber
Kara biber
Tuz

YAPILIŞI


Taşlıkları iyice yıkayalım temizleyelim dış kısmına çentik atalım teflon tavaya koyalım ağzını kapatalım orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim suyunu çekince sıvı yağı tuzu baharatları koyup kızarmaya bırakalım arada bir çevirelim NOT pilavın yanında süper oluyor
afiyet olsun

TAVUK TAŞLIĞI KIZARTMASI

ŞERİT TAVUK ŞİNİTSEL


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

1 Adet tavuk göğsü
2 Yumurta
1 Su bardağı mısır unu
Kızarmak için sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI

Tavuk göğsünü yıkayalım ince şerit halinde keselim yumurtaları iyice çırpalım şerit halindeki tavukları tuzlayalım yumurtaya iyice bulayıp mısır ununa bulayalım kızgın yağda kızartalım mısır unu yoksa galete unuda o görevi yapar. NOT pilavla yada makarnayla servis yapalım çocukların en sevdiği yiyecek
afiyet olsunnn

ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

1 Kg kereviz
2 Orta boy soğan
1 Orta boy havuç
2 Orta boy patates
1 Limon
2 Kesme şeker (yoksa bir tatlı kaşığı toz şeker)
1 Su bardağından az sıcak su
1 Kahve fincanı zeytin yağı
Tuz
Süslemek için dere otu


YAPILIŞI

Derin bir kaba su koyalım içine yarım limonu sıkalım kerevizleri soyup suyun içine koyalım ki kararmasın bu arada soğanı ince ince doğrayalım havucuda soyup halka halka doğrayalım yağın yarısıyla kavuralım havuç soğan kavrulunca soyup doğradığmız patatesleri kerevizi ilave edelim griye kalan limonun suyunuda ilave edelim tuzunu şekerini ilave edelin suyunuda koyalım pişirelim NOT kereviz çabuk pişer arada bakıp istediğiniz yumşaklıkta pişirin pişince geriye kalan zeytin yağını üzerine gezdirelim parlak olur dere otunuda kıyın servis yaparken üzerine serpiştirin
afiyet olsunnn

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

1 Su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı erişte
10 Su bardağı sıcak su (yada et suyu)
1 Soğan
1 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı un
1 Yumurtanın sarısı
1 Kkaşık tere yağı(yada margerin)
1 Diş sarımsak
Kırmızı biber
Kara biber
Nane
Tuz

YAPILIŞI

Mercimeği haşlayıp süzelim tencerede yağı eritelim soğanı ince kıyıp kavuralım suyu ilave edelim kaynayınca mercimeği erişteyi ilave edelim biraz pişince bir kapta yoğurtu, yumurtanın sarısını unu iyice çırpalım biraz sulandırıp çorbaya koyalım aynı yöne karıştıralım ki kesilmesin sarımsağı rendeleyip ilave edelim kaynayınca tuzunu ,kırmızı biberi, kara biberi ,naneyi ilave edip altını kapatalım sıcak servis yapalım
afiyet olsunnn

24 Şubat 2010 Çarşamba

SOSİSLİ MÜLFÖY BÖREĞİ




MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

1 Paket mülföy hamuru 12 li
12 Adet sosis
1 Yumurtanın sarısı
1 Çorba kaşığı pekmez

YAPILIŞI

Mülföy hamurlarının buzu çözülmeli sosislerin iki başınıda dilmeli mülföy hamurundan bir tane düz zemine koyalım bir sosisi hamurun içine koyalım üçgen şeklinde kapatalım bitinceye kadar devam edelim fırın tepsisini yağlayıp dizelim üzerine yumurtanın sarısını pekmezle karışımı sürelim önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim NOT saat vermiyorum çünkü herkesin fırını farklı pişiriyor.
afiyet olsunnn

CİĞER KAVURMA


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

1 kg dana ciğer
2 Adet soğan
1 Fincan sıvı yağ
Kırmızı biber
Kara biber
Kekik
Tuz

YAPILIŞI

Hazır dogranmış aldığımız ciğeri yıkayalım süzelim teflon tavaya koyalım ciğer suyunu salıp cekince sıvı yağı dogradığımız soganı koyup kısık ateşte kavuralım kavuduktan sonra kırmızı biberi,kara biberi keki, tuzu ilave edelim biraz daha kavuralım altını kapatalım.
afiyet olsunnnn

23 Şubat 2010 Salı

GÜVEÇTE MANTARLI TAVUK



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

1 Adet tavuk göğsü
Yarım kg mantar
1 Baş iri soğan
1 Sivri biber
1Orta boy patates
Kırmızı biber
Kara biber
1 Kaşık salça
2 Adet domates
Birazcık sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI

Sıvı yağı güvece koyalım soğanı sivri biberi doğrayıp kavuralım tavuk göğsünüde dograyıp soğana ilave edelim biraz kavuralım salçayı ilave edelim domateside soyup doğrayıp ilave edelim mantarı yıkayalım doğrayalım ilave edelim patateside soyup yıkayalım doğrayalım ilave edelim baharatlarıda ilave edelim tuzunuda katıp bir karıştıralım kısık ateşte pişirelim
afiyet olsunnn

HAMSİ DOLMASI. HAMSİ KUŞU


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

Yarım kg hamsi
1Baş soğan
Biraz maydanoz
Kırmızı biber
Kara biber
1 Bir diş sarımsak
2 Yumurta
2 Kaşık mısır unu
Tuz
Limon
Kızarmak için yağ

YAPILIŞI

Hamsiler ayıklanıp kılçıkları çıkaralım yıkayıp tuzlayalım bu arada soğanı ince ince doğrayalım maydanozuda yıkayıp ince ince doğrayıp soğana ilave edelim kırmızı biberi, kara biberi, tuzuda ilave edelim iyice karıştıralım sonra hamsinin içine karışımdan koyup diğre hamsiyle kapatalım bu arada yumurtaları iyice çırpıp hamsileri önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayıp kızartalım isteğe göre limon sıkıp sıcak servis yapalım NOT yanında bol yeşillik yakışıyor
afiyet olsun