17 Şubat 2010 Çarşamba

BROWNİ KEK



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

4 Yumurta
Yarım paket margarin
2,5 Su bardağı un
1 Su bardağı süt
2 Su bardağı toz şeker
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
3 Çorba kaşığı kakao
1 Su bardağı damla çukulata yada 150 gr bitter çukulata (iseğe göre çukulata olmasada kakao yeterli)

YAPILIŞI

Margarini çukulatayı çok kısık ateşte eritelim karıştırarak bu arada derin bir kapta yumurtaları şekeri iyice çırpalım un hariç malzemeleri koyup karıştıralım margarin li çukulatanın yarısını koyalım karıştıralım geriye kalan margarinli çukulatayı su bardağına alalım bardağı kaptaki karışımla üzerini dolduralım bir kenara ayıralım üzeri için şimdi unu derin kaptaki karışıma ekleyelimiyice çırpalım bu arada fırını 170 dreceye ayarlayalım karışımı bir kek kalıbını yağlayıp kalıba boşaltalım her hangi bir kap fark etmez 25 dk pişirelim sıçak kesip ayırdığımız bardaktaki karışımı kekin üzerine gezdirelim NOT çukulata koymazsanız yagı eritip koyun karışımdan bir bardak ayırın üzeri için

14 Şubat 2010 Pazar

FASÜLYE TURŞU KAVURMASI



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

TURŞU KAVURMASINI CANIN ARKADAŞIM SOLMAZ İSTEMİŞ BENDEN SENİN İSTEDİĞİN TURŞU BEYAZ LAHANA BİLİYORUM ONUDA YAYINLAYACAĞIM CANIM ARKADAŞIM

MALZEMELER

1 Tabak fasulye turşusu
1 İri soğan
1 Çorba kaşığı salça
Birazcık yağ( hangi yağı kullanırsanız isteğe göre)

YAPILIŞI

Yağı tavaya koyalım soğanları ince uzun şerit halinde doğrayalım kavuralım salçayıda ilave edelim turşuyu sudan geçirelim tuzluysa suda bekletelim öyle yapalım turşuyu iyice iki avucumuzun içinde sıkalım tavaya ilave edelim NOT çayın yanında çok güzel oluyor kahvaltı dada yeniliyor
afiyet olsunnn

FIRINDA SALÇALI TAVUK BUDU


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

4 Tane tavuk budu
3 Orta boy patates
1 Çorba kaşığı biber salçası(yada domates salçası da olur)
1 Çay kaşığı kara biber
1 Çay kaşığı kekik
Tuz

YAPILIŞI

Butları bol suda haşlayalım tuzunu da koyalım bu arada patatesleri soyup yıkayalım kızartmalık dan biraz kalın doğrayalım iyice yıkayalım fırın tepsisine az yağlıyalım yapışmasın diye patatesleri dizelim tavuk haşlanırken patateslerde fırında pişsin hiç su koymayın fırının derecesi 170 olsun bir tabağa salçayı biberi kekiği bir su bardağı kadar tavuğu haşladığımız sudan da koyalım butları bu karışıma bulayalım pataeslerin üzerine koyup fırına tekrar verelim biraz daha pişirelim
afiyet olsunnn

ET KAVURMA



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

1Kg orta yağlı kuşbaşı et
1 Büyük soğan
1 Kırmızı biber
1 Çay kaşığı kara biber
Tuz
YAZIN YAPARSANIZ EĞER
Sivri biber
Domates de ilave ediniz


YAPILIŞI

Etleri yıkayıp tencereye koyun altını yakın ağzını kapatın ilkin harlı ateşte kaynasın bir taşım sonra kısık ateşte pişirelim suyunu çekip çekmediğini konturol edelim yoksa yanar suyunu çekince soğanı kırmızı biberi ince ince doğrayalım ete ilave edelim tuzu kara biberi de ilave edelim eti dağıtmadan yavaş yavaş kavuralım yağı çıkana kadar NOT tuzunu pişince koyalım et yemeklerinin yoksa pişmez pilav ,yada patates püresi ile servis yapalım
afiyet olsunnn