13 Şubat 2010 Cumartesi

ETLİ ÜZÜM YAPRAĞI DOLMASI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

Yarım kg salamura üzüm yaprağı
Yarım kg kıyma
1 Çay bardağı pirinç
2 Adet iri soğan
2,3 Adet domates
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Demet maydanoz( küçük)
1Tatlı kaşığı nane
kara biber
Tuz

YAPILIŞI

Yaprağı sıcak suda iyice yıkayalım tuzlu olmasın ki iyice yıkayalım. Pirinci yıkayıp süzelim kıymayı ilave edelim soğanı ,domatesi, maydanozu ince ince doğrayalım harca ilave edelim naneyi karabiberi de ilave edelim çok az tuz ilave edelim salçayı da koyalım iyice karıştıralım üzüm yaprağının damarlı kısmı yukarı gelecek şekilde elimize alalım harçtan biraz koyup üst tarafını kapatalım sonra iki yanını kapatıp rulo yapalım tencereye dizelim bitinceye kadar devam edelim üzerini kapatacak şekilde sıcak su koyalım yaprak çok tuzluysa tuz koymayalım eğer tuzsuz sa az koyalım NOT yaprak tuzluysa orta boy bir patatesi soyalım ikiye bölüp beraber pişirelim fazla tuzu patates alır.
afiyet olsun

SÜTLÜ İRMİK HELVASI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

500 g.İrmik
50 g. Dolmalık fıstık veya ceviz içi
250 g. Tere yağı isterseniz yarısını margarin kullana bilirsiniz
3,5 Su bardağı toz şeker
2,5 Su bardağı süt
2 Su bardağı su

YAPILIŞI

Tere yağını bir kapta eritelim alttaki tortusunu süzelim eğer margarinde koyarsanız ayrı ayrı eritelim teflon bir tava yada tencereye alalım irmiği fıstığı yağa ilave edelim kısık ateşte fıstık kızarana kadar kavuralım sürekli karıştıralım sütü kaynatalım kavrulmuş irmiğe ilave edelim ayrı bir kapta suyu şekeri de kaynatalım sütten hemen sonra şerbeti de yedirerek karıştıralım .Bir köşesinden hava alacak şeklinde üzerini kapatalım sıcak servis yapalım isteğe göre rendelenmiş hindistan cevizi fıstık da ilave edebilirsiniz servis yaparken
afiyet olsunnn

12 Şubat 2010 Cuma

HAVUÇLU HAMSİLİ PİAV


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

2 Su bardağı pirinç
3 Su bardağı sıcak su
2 Orta boy havuç
1 Avuç dolmalık fıstık
1 Avuç kuş üzümü
1 Tatlı kaşığı kara biber
1 ,5 Kg karadeniz hamsisi
1 Çay fincanı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı tere yağı
Tuz

YAPILIŞI

Pirinci iyice yıkayalım süzelim bu arada tencereye sıvı yağı koyalım fıstığıda koyup kavuralım yıkayıp soyduğumuz rendelediğmiz havucuda koyup kavuralım kuş üzümünüde yıkayıp ilave edelim tuzunu karabiberinide koyup suyunu ilave edelim kısık ateşte pişmeye bırakalım suyunu çekince demlenmeye bırakalım pilav sogusun hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıralım iyice yıkayalım süzelim biraz tuz ekelim fırına dayanıklı borcam yada tepsiyi yağlayalım hamsilerin sırtı tepsiye gelecek şeklinde dizelim ama sık olsun pişince açılıyor tepsinin edrafınıda hamsi leri dizelim sık pilavı döşediğimiz hamsilerin üzerine boşaltalım düzleyelim geriye kalan hamsileride sırtı yukarı gelecek şeklinde dizelim tere yağınıda hamsilerin üzerine sürelim ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim
afiyet olsunnn

7 Şubat 2010 Pazar

HAMUR KIZARTMASI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

4 Su bardağı buğday unu
2 Su bardağı su ( yada süt)
1 Küçük kuru pakmaya
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI

Mayayla şekeri eritelim bütün malzemeyi koyup yoğuralım mayalanmaya bırakalım mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğiniz şekli verip kızgın yağda kızartalım havlu peçetenin üzerine alalım fazla yağını alması için isterseniz içine peynirli harç yapıp da koya bilirsiniz bu hamuru yapmak istemiyorsanız ekmek fırınından hamur alıpda yapa bilirsiniz çocukların en sevdigi bir yiyecek
afiyet olsunnn

KARA LAHANA YEMEGİ BARBUNYALI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

1 Demet kara lahana
1 Bardak haşlanmış barbunya
1 Küçük soğan
2 Pırasanın yaprağı
1 Kaşik tereyağı
1 acı kırmızı biber (isteğe göre)
1 Kşık salça
1 Kaşık dolusu mısır unu
3 Su bardağı sıcak su
Tuz

YAPILIŞI

Yağı tencereye koyalım erisin pırasanın yapragını iyice yıkayalım ince ince doğrayalım soğanıda ince ince doğrayalım yağa ekleyelim pembeleşinceye kadar kavuralım salçayıda ilave edelim lahanayı yıkayalım ince ince dograyalım kaynayan suya ilave edelim barbunyayıda ilave edelim kaynamakta olan yemeğe unu yavaş yavaş karışrırarak ilave edelim kırmızı biberi tuzuda ılave edelim kısık ateşte pişirelim NOT yazın pişirirseniz bu yemeği lahanaları mutlaka haşlayın yoksa tadı iyi olmaz NOT acılı turşuyla servis yapın
afiyet olsunnn

ETLİ LAHANA DOLMASI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

1 Orta boy dolmalık beyaz lahana
Yarık kg kıyma
1 Çay bardağı pirinç
2 Adet iri soğan
2,3 Adet domates
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Demet maydonoz
1 corba kaşığı tere yağı
kara biber tuz

YAPILIŞI

Lahanayı kaynar suda bir taşım haşlayalım soğuk suya tutalım bu arada tere yağı salçanın yarısını ayırıp diyer malzemeleri hazırlayalım domatesin kabuklarını soyalım ince ince doğrayalım soğanlarıda ince ince kıyalım pirinci iyice yıkayalım maydonozlarıda iyice yıkayıp ince ince kıyıp malzemeleri karıştıralım acılı isterseniz kırmızı pul biberde koyun yaprağı elimizin içi büyüklüğünde yırtalım dışı dolmanın içine gelecek şekilde dolma harcından koyalım en üstünü kapatalım sonra iki yanı kapatıp rulo yapalım bu işlemi bitinceye kadar deveam edelim tencereye dizelim tereyağını eritip salçayıda ekleyelim dolmanın üzerine koyalım üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup kısık ateşte pişirelim
afiyet olsunnn

ETLİ LAHANA DOLMASI

PİRİNÇ PİLAVI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

2 Su bardağı pirininç
3 Su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ (azda tere yağı koyarsanız tat verir arzuya göre)
Tuz

YAPILIŞI

Piririnçlerin nişastası gidinceye kadar yıkayalım ılık suda 15, 20 dk bekletelim suyunu süzelim tencereye yağı koyalım yağ ısınınca pirinci koyup kısık ateşte iyice kavuralım tane tane oluncaya kadar suyunu tuzunu ekleyelim tuzunun tadına bakın isteğe göre tuz ilave edin kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin pişince ateşi söndürün 15, 20 dk dinlendirin dinlenince kapağını açıp karıştırın sıcak servis yapın yanında tavuk, yada isteğe göre servis yapın
afiyet olsunnn

reçelli krep



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

2 Su bardağı un
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı su
2 Yumurta
1Çay kaşığıtuz
margarin(yada sıvı yağ)

YAPILIŞI

Derin bir kapda yumurtaları çırpalım suyu,sütü ,unu ,tuzu ilave edelim iyice çırpalım bu arada tavayı ateşe koyalım tavayı yağlayalım ama az yağlayalım bir kepçe harcımızdan koyalım eşit yayılmasını sağlayalım sırayla aynı işlemi bitinceye kadar devam edelim. Ben reçel sürdüm .Siz çukulatada, yada isteğe göre ne sürerseniz arzuya göre
afiyet olsunnn