5 Şubat 2010 Cuma

KARIŞIK KIŞ SALATASI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

250 Gr bürüksel lahanası
250 Gr borokoli
250 Gr karnıbahar
1 Tane havuç
Yarım limon
2 Çorba kaşığı zeytin yağı
Biraz tuz

YAPILIŞI

Borokoliyi ,havucu, karnıbaharı bürüksel lahanasını yıkayalım havucu soyup doğrayalım ateşe tencereyle su koyalım su kaynayınca saydıgım malzemeleri kaynayan suya koyalım birazda tuz ekleyelim 5 dakika pişirelim pişince süzelim soğuk suya tutalım servis tabağına alalım limonunu yagını tuzu azsa birazda tuz atıp servis yapalım
afiyet olsunnn

FIRINDA PATAESLİ TAVUK


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

1 Kg kemiksiz ızgara but
3, 4 Adet orta boy patates
3, 4 Adetorta boy domates
3, 4Adet sivri biber
1o,15 Cini sarımsak
1 Orta boy soğan
1 Çorba kaşığı salça
1 Su bardağı su
Biraz tuz

YAPILIŞI

Fırına dayanaklı bir tepsi yada borcam kullanın pataesleri soyup yıkayalım yarım ay şaklinde dograyalım borcama koyalım tavukları yıkayalım patateslerin üzerine koyalım sırayla domatesleri halka halka doğrayalım koyalım soğanlarıda aynı doğrayıp koyalım sarımsakları soyup üzerine bütün serpelim bir bardak suya salçayı karıştırıp tuzuda ilave edip tavukların üzerinde gezdirelim fırına verelim 25o derecede bir saat pişirelim sivri biberleri pişmeye yakım üzerine koyalım yoksa yanar siz kendi fırınınıza göre ayarlayın
afiyet olsunnn

31 Ocak 2010 Pazar

SALÇALI SPAGETTİ



MALZEMELER

1 Paket spagetti
5 Litre su
1 Çorba kaşığı tuz

SOSU İÇİN;

1 Kaşık tereyağ ( margarinde olur)
1 Kaşık domates salçası (biber salçasıda olur)

YAPILIŞI

5 Litre suyu kaynatıp 1 çorba kaşığı tuzu ekleyelim kaynayan suya spagetti makarnayı ilave edelim orta ateşte 15 dakika ara sıra karıştırarak pişirelim.
Makarna pişince süzelim üzerinden soğuk su gezdirelim sosu için tencereye yağı koyalım yağ eriyince salçayı ilave edelim makarnayı üzerine koyup karıştıralım
NOT: Sosu ayrı bir tavada yapıp servis yaparken üzerinede koyabiliriz

ZEYTİN YAĞLI TAZE BARBUNYA


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

Yarım kg barbunya
1 Orta boy havuç
1 Orta boy patates
1 Orta boy soğan
1 Kesme şeker(yada 1 tatlı kaşığı toz şeker)
1 Kahve fincanı zeytin yağı
Biraz tuz
Üzeri için biraz dere otu

YAPILIŞI

Barbunyaları biraz haşlayalım süzelim siyah suyunu atması için soğanı ince ince doğrayalım havuçlarıda küp küp doğrayalım yağı tencereye koyalım soğanla havucu koyup kavuralım daha sonra patatesi de küp küp doğrayıp yıkayıp ilave edelim barbunyayıda ilave edelim tuzunu şekeride ilave edelim kısık ateşte pişmeye bırakalım servis yaparken dere otunu üzerine serpelim NOT kuru barbunya yapacaksanız enaz 2 saat önceden ıslatıp haşlayın
afiyet olsunn

ZEYTİN YAĞLI BARBUNYA