30 Ocak 2010 Cumartesi

ETLİ EKME(KIYMALI)



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER
5 KİŞİLİK

Yarım kg kıyma
1 Baş kuru soğan
4 Ortaboy domates
1,2 Sivri biber
1 Yumurta
1 Su bardagı su
Kırmızı biber
Karabiber
Kiraz tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Yarım demet maydonoz
Yarım kg un

YAPILIŞI

Undan biraz ayıralım hamuru açmak için geriyekalan unu kulak memesi yumşaklında bir hamur
yuğuralım dinlenmeye bırakalım kıymayı derin bir kaba koyalım soğanı domatesi ince ince dograyalım kıymaya ilave edelim geri kalan malzemeleride ilave edelim eğre acı severseniz biberi kendiniz ayarlayın en son bir bardak suyuda kıymaya ilave edelim iyice karıştıralım ateşe geniş bir tava koyalım hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım una bulayarak açalım tavanızın büyüklüğünde yapmış oldumuz harçtan yufkanın yarısına koyup yayalım boş kalan yeri üzerine örtelim tavaya koyalım tavada bir yanı kızarınca diyer yana yag koyup iki yanınıda kızartalım NOT köy ocaklarında sacda daha iyi oluyor
afiyet olsunn

SÜTLAÇ



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

8 Kişilik

1 Su bardağı pirinç
4 Su bardağı süt
4 Su bardağı su
1,5 Su bardağı toz şeker
Üzeri için tarçın

YAPILIŞI

Pirinçleri iyice yıkayalım tencereye koyup dört su bardağı suyuda ekleyip pişirelim dikkat edelim taşmasın pişnce sütü ilave edelim şekerinide koyalım yavaş, yavaş karıştıralım koyulaşıncaya kadar sonra pişen sütlacımızı kaselere paylaştıralım üzerine tarçın serpelim soğuk servis yapalım NOT tanelı sevmeyenler pirinçleri bilendırlea parçalaya biliriz
afiyet olsunnn

25 Ocak 2010 Pazartesi

TAHİNLI PEKMEZLİ CEVİZLİ ÇÖREK


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

HAMURU İÇİN
3 Yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Paket kabartma tozu
5 Su bardagı un (az gelirse eklersiniz

9
İÇ MALZEM
1,5 Su bardagı tahin
1 Su bardağı pekmez ne pekmezi olursa olsun
1 Su bardagı dövülmüş ceviz

YAPILIŞI

Yumurtaları sıvı yağı ,sütü derin bir kaba koyalım beş su bardak unu kabartma tozunu da ekleyelim hamuru yoğuralım hamur dinlenirken iç malzemeyi yapalım bir kabın içine pekmezi tahini koyalım hamuru iki eşit parçaya bölelim ilk parçayı oklava yardımıyla büyük bir yufka açalım açtımız yufkayı tamiz bir örtümüm üzerine serelim diyer hamuruda açalım tahinli karışımdan açtımız yufkaya sürelim örtüdeki yufkayıda tahinli yufkanın üzerine serelim onada aynı işlemi yapalım cevizide serpelim rolu yapalım fırın tepsini yağlayalı ruloyo tepsiye alalım üzerine yumurtasarısı pekmez karışımını sürelim 180 derecede 20.25 dk pişirelim
afiyet olsunnnn...

MAYALI POĞÇA


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

40 gr Yaş maya
100 gr Margarin
3 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
3 Çay bardağı ılık süt
2 Çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
1 Cimdik tuz
1 Su bardağı ılık su
1 Tatlı kaşığı pekmez

YAPILIŞI

Bir su bardağı ılık suyla mayayı eritelim mayayı erittikden sonra sırayla malzemeleri koyalım aldığı kadar un katıp kulak memesinden yumşak bir hamur yapalım sonra üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım mayalanınca tekrar yoğuralım ve şekil verip üzerine yumurta sarısnı pekmezi karıştırıp sürelim 180 derecede 20,25 drecede pişirelim NOT Herkesin fırını farklı pişirir ona göre ayarlayın fırınınızı
afiyet olsunnnn...