22 Ocak 2010 Cuma

FIRINDA ALABALIK


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

3 kİŞİLİK MALZEME
3Tane alabalık
9,10 Cini sarımsak
3 Tane sivribiber
2 Tane domates
1 Kşık tereyağı
Biraz karabiber
3 Adet defne yaprağı( olsada olur olmasada)
1 Adet fırın poşeti
Tuz

YAPILIŞI
Alabalığı temizleyip yıkayalım süzelim balıkları tuzlayıp karabiber ekelim fırın tepsisine fırın poşetini yerleştirelim balıkları poşete koyalım balıkların içine sarımsakları koyalım varsa defne yaprağıda koyalım yanlarına sivri biber domatesleride dograyıp koyalım balıkların üzerine tereyağını sürelim poşetin agzını sıkıca bağlayalım poşetin üzerini çatalla delelim bir kaç yerinden poşet patlamasın diye NOT yanında roka tere,kıvırcık yada marulla servis yaın.
afiyet olsunnnn..

ISPANAKLI GÜL BÖREK


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

1 K g ıspanak
3 Adet yufka
1 Su bardagı beyaz peynir
1 Baş kuru soğan
1 Su bardagı süt
2 Adet yumurta birinin sarısı üzeri için
Yarım cay bardagı sıvı yağ
1 Çay kaşığı pul biber
Biraz karabiber
1 Çay kaşığı pekmez
Çörek oto
YAPILIŞI

Ispanakları iyice yıkayalım saplarını ayıralım yapraklarını ince ince doğrayalım bu arada tencereye biraz sıvıyag koyalım soğanları ince ince doğrayalım iyice kavuralım.ıspanakları kırmızı pul biberi kara biberi ilave edelim tuzuna bakmadan koymayalım çünkü peynir tuzlu olabilir . Kavrulunca ıspanaklar soğumaya alalım rendelediğimiz peyniri ilave edelim. Bu arada yumurtaları bir derin kaseye kıralım birinin sarısını ayıralım üzeri için yumurtayı çırpalım sütü sıvı yağı ilave edelim . Fırın tepsisini yağlayalım yufkaları ikiye keselim sütlü karışımdan yufkanın içine sürelim ıspanaklı harçtan yufkaya serperek koyalım rulo yapıp bir ucundan tutup edrafında çevirelim gül şeklini alacak üzerine çırpılmış yumurtanın sarısını pekmezi sürelim çörek otunu gezdirip fırına verelim . NOT Herkesin fırını farklıdır siz fırınınıza göre ayarlayın
afiyet olsunnn..

BEZELYELİ NOHUTLU BULGUR PİLAVI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER
1,5 Su bardagı pilavlık bulgur
3Su bardagı et suyu yoksa normal su
1 Çay fincanı bezelye
1Çay fincanı nohut
1 Baş kuru soğan
1 Orta boy domates
1 Orta boy patates
1 Kaşık domates salçası
1 Çarliston biber
1 Çorbba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı pulbiber
Yeterince tuz

YAPILIŞI
Bulguru iyice yıkayalım süzelim.Pilav tenceresine tereyağını koyalım soğanları ince ince dograyıp yağa ilave edelim çarliston biberinide ince ince doğrayıp ekleyelim soğanlar pembeleşince haşlanmış bezelyeyi nohutu ilave edelim patateside ince ince doğrayıp onuda ilave edelim domatesleride doğrayıp ilave edelim bir karıştıralım bulguru kırmızı pulbiberini tuzunu ilave edelim suyunuda ilave ettikten sonra karıştırıp kapagını kapatalım kısık ateşte pişirelim arada kontorol edelim NOT yanında turşu ve yoğur servis yapabilirsiniz
afiyet olsunnn..

BEZELYELİ NOHUTLU BULGUR PİLAVI

20 Ocak 2010 Çarşamba

zeytin yağlı bamya



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

Yarım kg bamya
1 Orta boy soğan
1 Orta boy domates
3 Çorba kaşığı zeytin yağı
Tuz yeterince
1 Kesme şeker(1 çay kaşığı toz şekerde olur)
1 limon
Üzeri için biraz dere otu

YAPILIŞI

Derin bir kaba su koyalım içine yarım limon sıkalım limonlu suyun içine bamyaları ayıklayalım. Bu arada tencereye zeytin yağını koyalım soğanı ince ince doğrayalım tencereye ilave edelim. Domatesin kabuğunu,da soyup doğrayalım bamyayı bolsuyun altında yıkayarak tencereye ilave edelim geriye kalan yarım limonun suyunu ilave edelim şekeri tuzu, ilave edelim tencerenin ağzını kapatalım kısık ateşte bişirelim NOT ben çiğden pişiriyorum siz soğanını kavurupta yapabilirsiniz arada kontorol edelim suyu yoksa az su ilave edelim soğuyunca üzerine dogranmış dere otunu serpelim.
afiyet olsunnn...:D

19 Ocak 2010 Salı

KÖZDE KIRMIZI BİBER SALATASI


Merhaba sevgili okuyucularım

MALZEMELER

4,5 Tane kırmızı biber
1 Su bardağı yoğurt
2 Diş sarımsak
1 Çorba kaşığı zeytin yağı
Yeterince tuz

YAPILIŞI

Biberleri fırında yada( közde )pişirelim pişince kabuklarını soyalım soyduktan sonra ince ince Doğrayalım soğumaya bırakalım sarımsakları soyup ince rendeden rendeleyelim yoğurta katalım Soğuyam biberleri salata tabağına alalım sarımsaklı yoğurdu tuzu ilave edelim karıştıralım Üzerine zeytin yağını koyalım
afiyet olsunnnn..

TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI


Merhaba sevgili okuyucularım

MALZEMELER

3 Su bardağı tavuk suyu
3 Su bardağı normal su
1 Çay fincanı arpa yada (tel şehriye)
1 Çay fincanı tavuk eti gögüs yada but farketmez
Yarın limon
1 Tatlı kaşığı biber yada domates salçası
1 Tatlı kaşığı nane
Yeterince tuz

YAPILIŞI
Tavukları ince ince dograyalım tencereye alalım salçayıda koyalım biraz kavuralım tavuk suyunu Normal suyuda ilave edelim kaynayınca şehriyeyi ilave edelim beş , altı dk pişirelim dikkat edelim Taşmasın yarım limonu sıkalım İlave edelim üzerine Naneyi ilave edelim bir kaç dk Dinlenmeye bırakalım.
afiyet olsunnn..