8 Ocak 2010 Cuma

ÇATLAK KURABİYE


merhaba sevgili okuyucularım...

MALZEMELER
1Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı toz şeker
3
Tane yumurta
Yarım paket yumuşak margarin
1Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için biraz pudra şekeri
Birazda tarçın

YAPILIŞI
Tatçın ,pudra şekeri hariç malzemeleri bir kaba koyun aldığı kadar un ile yogurun kulak memesi Kıvamına gelmeli fırın tepsisini yağlayalım ceviz büyüklüğünde bezeler yapapıp frına verelim NOT hafif pembeleşince fırından alalım üzerine pudra şekeri tarçın serpelim
afiyet olsunnn..



DAMLA ÇUKULATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK


Merhaba sevgili okuyucular..
MALZEMELER
4 yumurta
1 Su bardağı toz şeker
Yarımsu bardagı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı hindistan cevizi
1 Su bardağı damla çukulata
1 Paket kabartma tozu
2-5 Su bardağı un
YAPILIŞI
Derin kapta yumurtayı çırpalım çırparken şekeri ilave edelim diger malzemeleri sırayla çırpalım kek kalıbını yaglayalım biraz unda sepebiliriz kek kalıbına çırptımız kek harcını boşaltalım 175 derecede 40 -45 dk pişirelim
afiyet osunnnn...



sarımsaklı,karabiberli hamsi tava



merhaba sevgili okurlar.


MALZEMELER
1 Kg hamsi
2-3 Diş sarımsak
1 Çay kaşı karabiber
Yarım çay kaşı pul biber
1 Tatlı kaşı tuz
1 Su bardagına yakın mısır unu
Kızartmak için ayçiçek yağı
Yarım limon


YAPILIŞI
Hamsileri temizleyip güzelce yıkayalım hamsileri süzgece alalım sarımsakları rendenin ince yerinden çekelim rende yoksa ince ince dograyıp dövelim dövülmüş sarımsağı karabiberi, pul biberi ,tuzu hamsinin içine koyalım iyice karışmasını saglayalım tavayı ateşe koyalım biraz ayçiçek yağı koyalım hamsileri mısır ununa bulayalım hamsilerin kuyruk kısımları tavanın ortasına gelecek şekilde dizelim kızartmaya başlayalım kızardıgından emin olunca düz bir servis tabagını üzerine koyalım tavayı ters çevirelim kızarmış yanı yukarı gelecek tavaya tekrar yaglayalım servis tabagındaki hamsileri tavaya yerleştirelim altıda kızarınca tekrar aynı yöntemle servis tabagına alalım sıcak servis yapalım servis yaparken limon sıkalım
afiyet olsunnnnnnnn....

6 Ocak 2010 Çarşamba

Mercimekli Köfte


Arkadaşlar mercimekli köftemi umarım beğenirsiniz.

MALZEMELER
1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Litre su
2 Su bardağı ince bulgur
2 Baş kuru soğan
1 Çay bardağı zeytinyağı
2 Yemek kaşı birer salçası
1 Yemek kaşığı dometes salçası
1 Tatlı kaşığı kara biber
İstediğiniz acılıkta pulbiber
Yarım demet yeşil soğan (6-7 Tane)
Yarım demet maydonoz
1 Buçuk tatlı kaşığı tuz
Marul yada kıvırcık
Üzeri için 1 tane limon

YAPILIŞI
Mercimekler yıkanıp 1 litre suda pişirelim. 2 bardak ince bulguru yıkayalım mercimek pişince içine koyalım ateşin altını kapatalım. tuzunu koyalım karıştırdıktan sonra kapağını kapatalım.
20-25 dk dinlendikten sonra pul biberini kara biberini ekleyip 5 dk daha dinlendirelim.
bu arada kuru soğanları ince ince doğrayıp herhangi bir tavaya alalım zeytinyağını koyup kavuralım biber salçasıyla domates salçasınıda tavaya ilave ettikten sonra biraz daha kavuralım.
Tavadaki kavurduğumuz malzemeyi dinlenmekte olan mercimeğin içine boşaltalım.
iyice karıştıralım daha sonra maydonoz ve yeşil soğanları ince ince doğrayıp karışıma katalım.
İyice yoğurduktan sonra köfte şeklini vererek düz bir kaba kıvırcıkların üzerine dizelim. Servis sırasında limonu unutmayın:)

Afiyet ol-sunnnn... :)

5 Ocak 2010 Salı

ıslama (bandırma)

arkadaşlar bu tarif mantarlada oluyor tavukla da oluyor
ben bu gün tavuklu tarifi vereceğim.

MALZEMELER
1 Bütün tavuk
1 Baş soğan
1 Buçuk kg ıslamalık yufka
250 g tereyağı
Tuz

YAPILIŞI
tavuğu bol suda haşlayalım.
bu arada yufkaları ikiye ortadan keselim
ortadan kestiğimiz yufkaları masanın üzerinde
iki parmak kalınlıgında katlayalım.katladımız yufkaları
dört parçaya bölelim bu arada tavu didelim .
ayrı kaba alalım tavuk suyundan ateşe dayanıklı
tencereye 3/5 su bardagı koyalım kısık ateşte olsun
bu arada tere yağınıda eritelim
tavuk suyunun içine erimiş bir iki kaşık yag koyalım
ateşe dayanıklıtepsiye biraz ayçiçek yagı
koyalım yapışmaması için bir sıra yufkaları
dizelim yufkadan bir adet alıp tereyağına
bandırıp tüm yufkaların üzerine sürelim sonra
tekrar yufkaları kısık ateşte olan tavuk suyuna
batırıp dizelim bu işlemi sırayla yapalım
tavukların birazını üzerine serpelim tekrar işleme
devam edelim en üstüne yine tavuk serpelim
NOT ıslamanın yufkası mutlaka pişmiş yufka olsun normal yufka hamur oluyor .

afiyet olsun...

3 Ocak 2010 Pazar


FIRINDA MAKARNA

MALZEMELER
1 paket fırın makarna
haşlamak için yeterince su
biraz tuz
sosu için gereken malzeme
3 su bardagı süt bir kaşık sama yagı yada tereyagı
3 kaşık bugday unu bir buçuk bardak
rendelenmiş kaşar peyniri arasına istediginiz
peynirden bir su bardagı hellim olur normal peynirde olur.

YAPILIŞI
makarnayı bol suda tuzda ilave edelim 6 7 dakika pişirelim
suyunu süzelim
sosunu yapmak için bir tencerede yagı eritelim yag
eriyince unu koyup biraz kavuralım kavrma işi devam
ederken sütü ilave edelim karıştırmaya devam edelim.
koyulaşınca ateşten alalım
makarnayı fırına dayanıklı borcamada olur tepsiye
yarısını
koyalım üzerine sosun yarısını boca edelim helim yada
normal
peyniride serpelim geri kalan makarnayıda koyalım
sosun devamını
koyalım en son rendelenmiş kaşarı serpelim üzeri
kızarıncaya kadar pişirelim
AFİYET OLSUN...

Havuçlu meyveli kek


MALZEMESİ

3 Adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 Bardak yoğurt
1 Çay bardağı ayçiçek yağı
1 Adet vanilya
1 Adet kabartma tozu
2 Adet orta boy havuç
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Tarçın
1 Çay fincanı kadar fındık yada ceviz
1 Çorba kaşığı kakao
3 Su bardağı un

YAPILIŞI

Yumurtalar çırpılırken şekeri ilave ediyoruz daha sonra sırasıyla yoğurtu, yağı,unu, kabartma tozu, vanilyayı, bir çay kaşığı tarçın ilave ediyoruz. Üzümü, rendelemiş olduğumuz havuçu ve fındık yada cevizimizi çırptığımız karışıma ilave ediyoruz. içinden yarım su bardağı harç alıp aldımız harcın içine bir çorba kaşığı kakaoyu karıştırıyoruz. kek kalıbını yağlayıp içine fındık yada ceviz serpiştirebiliriz kek harcının yarısını yağladığımız kaba boşaltalım. ayırdığımız kakaolo harcı koyalım üzerine geride kalan harcı ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecede 25 dk pişirelim NOT HERKESİN FIRININI FARKLIDIR. HERKEZ FIRININA GÖRE AYARLAYA BİLİR FÜF NOKTASI ÜZÜMÜ VE RENDELENMİŞ HAVUCA UN SERPERSENİZ MALZEME DİBE ÇÖKMEZ

afiyet olsun.....




KOLAY POĞAÇA


merhaba okuyucularım bugün pazar evde ne yapsam diye düşünüyorsunuz
size poğça tarifi vereyim .


MALZEMELER

1 yumurta beyazı (sarısı üzeri için)
1 paket sana yagı
1 çaybardagı
küçük paket maya yada bir tatlıkaşıgı maya
aldıgı kadar un tuz
iç malzemesi
biraz peynir birazda maydonoz

YAPILIŞI

odasıcaklındakı yaga sütü mayayı tuzu katıp iyice
yogurun sonra üzerine temiz bez örtüp
yarınm saat dinlenmeye bırakın daha sonra istege göre şekil verebilirsiniz.
Not: Yumurta sarısının içine az miktarda pekmez(herhangi bir pekmez çeşidi) koyup üzerine sürdükten sonra çörek otu yada susam.
Afiyet olsun:)...