10 Haziran 2010 Perşembe

SU BÖREĞİ



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

6 Tane yumurta
1 Çay bardağı su
Aldığı kadar un
1 Su bardağı sıvı yağ
Tuz

İÇ MALZEME

2 Su bardağı rendelenmiş peynir
1 Kaç dal maydanoz (isteğe göre)

YAPILIŞI

Derin bir kaba yumurtaları kıralım suyu tuzu koyalım iyice karıştıralım aldığı kadar un koyup kulak memesinden biraz sert bir hamur yapalım tepsiyi yağlayalım dursun hamurları küçük yumurta büyüklüğünde beze yapalım sırayla açalım açtığımız yufkaları sofra bezine serelim hamur bitinceye kadar kalsınlar bu arada geniş tencereye su koyup ateşte kaynasın içine biraz tuz sıvı yağ ilave edelim ilk yufkayı tepsiye serelim ikinci yufkayı kaynayan suda düz bir şekilde haşlayalım bir tencereye soğuk su koyalım haşladığımız yuflaları soğuk suya oradanda süzgecin tersine serip suyu süzülsün sonra sıvı yağ gezdirelim bu işlemleri sırayla yapalım ortasına peynir karışımını koyalım işleme devam edelim en üzerine yufkayı haşlamadan serelim ocağın üzerinde hafif ateşte sallaya sallaya pişirelim çevirip diğer yanınıda pişirelimNOT fırındada pişirilebilir .
afiyet olsunnn

2 yorum:

  1. tatlım,zarif ziyaretine gönül dolusu teşekkürlerr.Su böreğine yatılı gelirim.Çok hpoş görünüyor,ellerine sağlık,sevgimle kalll...

    YanıtlaSil
  2. çok tşekkür ederim size karşı bir başka ilgim var ilk izleyicim olduğunuzdan yorumun içinde çok tşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil