10 Mayıs 2010 Pazartesi

ZEYTİN YAĞLI ENGİNAR



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

5 Adet enginar
1 paket garnütür ( yoksa bir havuç bir patates 1 su bardağı bezelye)
1 İrisoğan
1 Fincan zeytin yağı
Bir tutam dereotu
2 Adet kesme şeker
Tuz
Ceyrek limon

YAPILIŞI

Enginarları yıkayıp tencereye dizelim soğanı doğrayalım enginarların içine koyalım dolma gibi garnütürleride koyalım enginarların üzerine şekeride zeytin yağınıda tuzunuda koyalım limonuda sıkalım üzerinden çıkacak kadar suda koyalım ağzını kapatıp kaynamaya başlayınca kısalım pişince dereotunu doğrayıp serpelim servis tabağına alalım
afiyet olsunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder