5 Mayıs 2010 Çarşamba

TAVUK MANGAL




MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZE MANGAL TARİFİ VERECEĞİM BAHARIN BU GÜZEL GÜNLERİNİ ÇOK SEVİYORUM DOĞANIN MUHTEŞEM GÜZELLİĞİNİ KAÇIRMAMAK LAZIM İMKANI OLAN PİKNİK YAPMALI

BEN KENDİMİZE GÖRE TARİF VERECEĞİM SİZ KENDİNİZE GÖRE AYARLAYIN


MALZEMELER

ÖNCE MANGAL VE KÖMÜR
3 Kg kanat(yada herhangi tavuk parçası ince açılmış but da olur)
Kırmızı biber
Kekik
Kara biber
Tuz

YANINDA KÖZLENMİŞ BİBER KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI DA YAPABİLİRSİNİZ

Yarım kg sivri biber
1 Kg patlıcan
1 Kg yoğurt
2,3 diş sarımsak
Zeytin yağı
Tuz
Yanında karışık çoban salatası yapmak için malzemelerini saymama gerek yok


YAPILIŞI

Tavukların derilerini ayıralım yıkayalım bir derin kaba alalım kekik ,kırmızı biber,kara biber,tuzu ilave edelim karıştıralım mangalımızı yakalım mangal yandıktan sonra kor halini alsın önce patlıcanları közleyelim sonra biberleri bu arada mangal kor haline gelecek arada yelpazeyle yelpazeleyelim sonra ızgaraya tavukları dizelim pişirelim bu arada patlıcanları soyalım derin kaba alalım iyice doğrayıp ezelim soğuyunca yoğurdunu sarımsağını tuzunu zeytin yağını koyup karıştıralım biberlerin kabuklarını soyalım servis tabağına alalım
afiyet olsunnnnnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder