20 Nisan 2010 Salı

KEŞKEK YEMEGİ


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BİLİYORUM BU SIRALAR YENİ TARİFLER VERMEMEDİM SİMDİ VAKİT BULDUM SİZE KARADENİZDE ÖZEL GÜNLERDE, DÜĞÜNLERDE ,BAYRAMLARDA ÇOK YAPILAN KEŞKEK YEMEĞİNİNTARİFİNİ VRECEĞİM


MALZEMELER

Yarım kg dövülmüş buğday (keşkeklik buğday)
2 Adet tavuk budu
2 Yemek kaşığı tere yağı
Tuz
YAPILIŞI

Buğdaylar iyice yıkayalım bir iki saat ıslatalım süzelim derin bir tencereye koyalım tavuk butlarınıda yıkayalım içine koyalım buğdaylar pişinceye kadar pişirelim suyunu çekmiş ise sıçak su ilave edelim soğuk su pişmesini engeller.Tavuk butlarını çıkaralımkemiklerinden ayıralım etlerini keşkeğin içine koyalım tuzunuda ilave edelim birde pişerken karıştırmayalım yoksa dibine sarar pilav gibi pişirilir. Tere yağını eritelim servis yaparken üzerine gezdirelim
afiyet olsunnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder