14 Mart 2010 Pazar

PAÇA ÇORBASI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM


MALZEMELER

4 Tane kuzu yada keçi paça temizlenmiş
1 Tane soğan bütün
5 Su bardağı su
TERBİYESİ İÇİN
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşıgı buyday unu
2 Yumurta
1 Limonun suyu
SOSU İÇİN
3,4 Diş sarımsak
5 Kaşık sirke
isterseniz pul biber

YAPILIŞI

Paşaların kıllarını temizleyelim ateşte daglayalımki kılları kalmasın sonra yıkayalım düdüklü tencereye suyu, paçayı ,soğanı bütün atalım bir buçuk iki saat kadar pişirelim
bu arada tereyağını eritelim unu biraz kavuralım kavrulan unu soguk suyla bu paçanın suyuda ola bilir açalım baka bir kapta yumurtayı iyice çırpalım limonuda ilave edelim iyice çırpalım bu arada paçayı kemiklerden ayıralım kemikleri atalım diyer yanda yaptığımız terbiyeyi paçaya boşaltalım karıştırarak aynı yöne karıştıralımki kesilmesin servis yaparken rendelediğimiz sarımsakları sirkeyle karıştırıp üzerine kaşıkla gezdirelim sıcak servis yapalım isteğe göre kırmızı pul biberde koyabilirsiniz.
afiyet olsunn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder