31 Mart 2010 Çarşamba

FIRIN POŞETİNDE LEVREK BUĞULAMA



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE BU GÜN LEVREK BUĞLAMA TARİFİNİ YAZACAĞIM DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM KİŞİ BAŞINA 1 LEVREK ALDIM BİZ 4 KİŞİYİZ SİZ KENDİ SAYINIZA GÖRE YAPIN


MALZEMELER

4 Tane levrek
2 Tane fırın poşeti
4 Tane orta boy patates
2 Tane kuru soğam
4 Tane çarliston biber
15 Tane cini sarımsak
4 Tane orta boy domates (ceri domates daha yakışıyor)
1 Çorba kaşığı tere yağı
1 Limon
Maydanoz
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI

Levrekler temizleyip yıkayalım tuzlayalım kara biberde serpelim karnının içine ayıkladığımız sarımsaklardan koyalım fırın poşetine yerleştirelim ben 2 taneyi bir poşete koyuyorum soğanları halka halka doğrayıp balıkların karnına koyalım domatesleri ikiye bölüp yanına koyalım patatesleri soyup kızartmalıkdan biraz kalın doğrayalım yıkayıp onlarıda koyalım çarliston biberde koyalım birazda maydanoz koyalım üzerine tuz serpelim limonuda halka halka doğrayıp onuda ilave edelim üzerlerine tere yağınıda sürelim parça parçada koyabiliriz . Sonra poşetin ağzını kendi teli ile sıkıca bağlayalım poşetin üzerini kürdanla bir kaç yerinden delelim 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim 40, 45 dk siz kendi fırınınıza göre ayarlayın

afiyet olsunnn

9 yorum:

  1. BENDE YAPTIM TADINA DOYAMADIK HAMSİNİDE DENEYECEGİM ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun bencede deneyin değişik bir lezzet yorumunuz için tşkkürler

    YanıtlaSil
  3. Ben KARADENİZLİYİM her yaz giderim bloğunu çok beğendim devamını beklerim...

    YanıtlaSil
  4. hemşehrim çok teşekkür ederim yorumuna ve beğendiğine sevgiler

    YanıtlaSil
  5. İlk fırsatta deneyeceğim.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. BENCEDE DENEYİN MÜKEMMEL OLUYOR SAYGILAR

    YanıtlaSil
  7. biz de bu akşam deneyeceğiz

    YanıtlaSil
  8. adımı yazmayı unutmuşum ben İsmail H. Ataç

    YanıtlaSil
  9. teşekür ederim ismail bey afiyet olsun sevgiler

    YanıtlaSil