25 Şubat 2010 Perşembe

ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMASI



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

Yarım kg asma yaprağı
2 Su bardağı pirinç
3,4 Adet soğan
2 Yemek kaşığı çam fıstığı
1 Yemek kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı kara biber
1 Tatlı kaşığı tarçın
2 Kesme şeker
2 Yemek kaşığı kuş üzümü
1 Kıyılmış maydanoz
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay bardağı kaynamış su
1 Çay bardağı zeytin yağı
Yarım çay bardağı yine zeytin yağı(üzeri için)
Yarım limon
2,5 Su bardağı kaynamış su

YAPILIŞI

Soğanları ince ince doğrayalım tencereye koyalım bir çay bardağı zeytin yağınıda fıstığıda ekleyip fıstık kızarana kadar kavuralım pirinci yıkayıp ilave edelim biraz kavuralım sırayla malzemeleri ilave edelim bir çay bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırıp ağzını kapatalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip demlandirelim asma yaprağını sıcak suda bir kaç kere yıkayalım yoksa tuzlu olur iyice suyundan arındıralım damarlı kısmı içe gelecek şekilde avucumuza yada düz bir yere koyup içine bir tatlı kaşığı harçtan koyup önce üstünü sonrada yanları kapatıp sıkıca saralım bitinceye kadar devam edelim tencerenin dibine bir sıra yaprak dizelim dibine yapışmaz üzerine yarım çay bardağı zeytin yağını da koyup ikibuçuk su bardağı kaynar suyuda ilave edelim üzerine limon dilimleyeli koyalım düz bir tabak kapatalım sonra kapağınıda kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısalım yarım saat kadar pişirelim
afiyet olsunnnnn

3 yorum:

  1. böyle güzel yiyecek tarifleri insanın iştahını kabartıyor paylaşımınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. ayy ayyy en bayıldığım yiyecek..

    öyle istediki şuan cnm eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. güzel arkadaşlarım güzel yorumlarınız için çok tşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil