25 Şubat 2010 Perşembe

ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

1 Kg kereviz
2 Orta boy soğan
1 Orta boy havuç
2 Orta boy patates
1 Limon
2 Kesme şeker (yoksa bir tatlı kaşığı toz şeker)
1 Su bardağından az sıcak su
1 Kahve fincanı zeytin yağı
Tuz
Süslemek için dere otu


YAPILIŞI

Derin bir kaba su koyalım içine yarım limonu sıkalım kerevizleri soyup suyun içine koyalım ki kararmasın bu arada soğanı ince ince doğrayalım havucuda soyup halka halka doğrayalım yağın yarısıyla kavuralım havuç soğan kavrulunca soyup doğradığmız patatesleri kerevizi ilave edelim griye kalan limonun suyunuda ilave edelim tuzunu şekerini ilave edelin suyunuda koyalım pişirelim NOT kereviz çabuk pişer arada bakıp istediğiniz yumşaklıkta pişirin pişince geriye kalan zeytin yağını üzerine gezdirelim parlak olur dere otunuda kıyın servis yaparken üzerine serpiştirin
afiyet olsunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder