7 Şubat 2010 Pazar

PİRİNÇ PİLAVI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

2 Su bardağı pirininç
3 Su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ (azda tere yağı koyarsanız tat verir arzuya göre)
Tuz

YAPILIŞI

Piririnçlerin nişastası gidinceye kadar yıkayalım ılık suda 15, 20 dk bekletelim suyunu süzelim tencereye yağı koyalım yağ ısınınca pirinci koyup kısık ateşte iyice kavuralım tane tane oluncaya kadar suyunu tuzunu ekleyelim tuzunun tadına bakın isteğe göre tuz ilave edin kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin pişince ateşi söndürün 15, 20 dk dinlendirin dinlenince kapağını açıp karıştırın sıcak servis yapın yanında tavuk, yada isteğe göre servis yapın
afiyet olsunnn

2 yorum:

  1. benim bir pilavım diğerini tutmuyor nedense hep aynı ölçülere kullanırım ama. sizinki şahane görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. bence piririnç dendir her pirinç farklı su çekiyor yoksa yaparsınız ben hiç ölçü kullanmadanda yapıyorum ölçüylede sevgiler

    YanıtlaSil