7 Şubat 2010 Pazar

KARA LAHANA YEMEGİ BARBUNYALI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

1 Demet kara lahana
1 Bardak haşlanmış barbunya
1 Küçük soğan
2 Pırasanın yaprağı
1 Kaşik tereyağı
1 acı kırmızı biber (isteğe göre)
1 Kşık salça
1 Kaşık dolusu mısır unu
3 Su bardağı sıcak su
Tuz

YAPILIŞI

Yağı tencereye koyalım erisin pırasanın yapragını iyice yıkayalım ince ince doğrayalım soğanıda ince ince doğrayalım yağa ekleyelim pembeleşinceye kadar kavuralım salçayıda ilave edelim lahanayı yıkayalım ince ince dograyalım kaynayan suya ilave edelim barbunyayıda ilave edelim kaynamakta olan yemeğe unu yavaş yavaş karışrırarak ilave edelim kırmızı biberi tuzuda ılave edelim kısık ateşte pişirelim NOT yazın pişirirseniz bu yemeği lahanaları mutlaka haşlayın yoksa tadı iyi olmaz NOT acılı turşuyla servis yapın
afiyet olsunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder