12 Şubat 2010 Cuma

HAVUÇLU HAMSİLİ PİAV


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

2 Su bardağı pirinç
3 Su bardağı sıcak su
2 Orta boy havuç
1 Avuç dolmalık fıstık
1 Avuç kuş üzümü
1 Tatlı kaşığı kara biber
1 ,5 Kg karadeniz hamsisi
1 Çay fincanı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı tere yağı
Tuz

YAPILIŞI

Pirinci iyice yıkayalım süzelim bu arada tencereye sıvı yağı koyalım fıstığıda koyup kavuralım yıkayıp soyduğumuz rendelediğmiz havucuda koyup kavuralım kuş üzümünüde yıkayıp ilave edelim tuzunu karabiberinide koyup suyunu ilave edelim kısık ateşte pişmeye bırakalım suyunu çekince demlenmeye bırakalım pilav sogusun hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıralım iyice yıkayalım süzelim biraz tuz ekelim fırına dayanıklı borcam yada tepsiyi yağlayalım hamsilerin sırtı tepsiye gelecek şeklinde dizelim ama sık olsun pişince açılıyor tepsinin edrafınıda hamsi leri dizelim sık pilavı döşediğimiz hamsilerin üzerine boşaltalım düzleyelim geriye kalan hamsileride sırtı yukarı gelecek şeklinde dizelim tere yağınıda hamsilerin üzerine sürelim ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim
afiyet olsunnn

2 yorum:

  1. Blogunuz hayırlı ugurlu olsun.Hoş geldiniz blog dünyasına,hamsiye özel bir ilgim vardır.Bendede Hamsili Pilav postu var.Ellerine sağlık.Sevgi ve saygılarrrrrr..

    YanıtlaSil
  2. ANNEMİN ELİ ÇOK TŞEKKÜR EDERİM TEMENNİN İÇİN DE YORUMUN İÇİNDE SAYGILAR

    YanıtlaSil