7 Şubat 2010 Pazar

HAMUR KIZARTMASI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

4 Su bardağı buğday unu
2 Su bardağı su ( yada süt)
1 Küçük kuru pakmaya
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI

Mayayla şekeri eritelim bütün malzemeyi koyup yoğuralım mayalanmaya bırakalım mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğiniz şekli verip kızgın yağda kızartalım havlu peçetenin üzerine alalım fazla yağını alması için isterseniz içine peynirli harç yapıp da koya bilirsiniz bu hamuru yapmak istemiyorsanız ekmek fırınından hamur alıpda yapa bilirsiniz çocukların en sevdigi bir yiyecek
afiyet olsunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder