13 Şubat 2010 Cumartesi

ETLİ ÜZÜM YAPRAĞI DOLMASI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

Yarım kg salamura üzüm yaprağı
Yarım kg kıyma
1 Çay bardağı pirinç
2 Adet iri soğan
2,3 Adet domates
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Demet maydanoz( küçük)
1Tatlı kaşığı nane
kara biber
Tuz

YAPILIŞI

Yaprağı sıcak suda iyice yıkayalım tuzlu olmasın ki iyice yıkayalım. Pirinci yıkayıp süzelim kıymayı ilave edelim soğanı ,domatesi, maydanozu ince ince doğrayalım harca ilave edelim naneyi karabiberi de ilave edelim çok az tuz ilave edelim salçayı da koyalım iyice karıştıralım üzüm yaprağının damarlı kısmı yukarı gelecek şekilde elimize alalım harçtan biraz koyup üst tarafını kapatalım sonra iki yanını kapatıp rulo yapalım tencereye dizelim bitinceye kadar devam edelim üzerini kapatacak şekilde sıcak su koyalım yaprak çok tuzluysa tuz koymayalım eğer tuzsuz sa az koyalım NOT yaprak tuzluysa orta boy bir patatesi soyalım ikiye bölüp beraber pişirelim fazla tuzu patates alır.
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder