31 Ocak 2010 Pazar

ZEYTİN YAĞLI TAZE BARBUNYA


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

Yarım kg barbunya
1 Orta boy havuç
1 Orta boy patates
1 Orta boy soğan
1 Kesme şeker(yada 1 tatlı kaşığı toz şeker)
1 Kahve fincanı zeytin yağı
Biraz tuz
Üzeri için biraz dere otu

YAPILIŞI

Barbunyaları biraz haşlayalım süzelim siyah suyunu atması için soğanı ince ince doğrayalım havuçlarıda küp küp doğrayalım yağı tencereye koyalım soğanla havucu koyup kavuralım daha sonra patatesi de küp küp doğrayıp yıkayıp ilave edelim barbunyayıda ilave edelim tuzunu şekeride ilave edelim kısık ateşte pişmeye bırakalım servis yaparken dere otunu üzerine serpelim NOT kuru barbunya yapacaksanız enaz 2 saat önceden ıslatıp haşlayın
afiyet olsunn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder