5 Ocak 2010 Salı

ıslama (bandırma)

arkadaşlar bu tarif mantarlada oluyor tavukla da oluyor
ben bu gün tavuklu tarifi vereceğim.

MALZEMELER
1 Bütün tavuk
1 Baş soğan
1 Buçuk kg ıslamalık yufka
250 g tereyağı
Tuz

YAPILIŞI
tavuğu bol suda haşlayalım.
bu arada yufkaları ikiye ortadan keselim
ortadan kestiğimiz yufkaları masanın üzerinde
iki parmak kalınlıgında katlayalım.katladımız yufkaları
dört parçaya bölelim bu arada tavu didelim .
ayrı kaba alalım tavuk suyundan ateşe dayanıklı
tencereye 3/5 su bardagı koyalım kısık ateşte olsun
bu arada tere yağınıda eritelim
tavuk suyunun içine erimiş bir iki kaşık yag koyalım
ateşe dayanıklıtepsiye biraz ayçiçek yagı
koyalım yapışmaması için bir sıra yufkaları
dizelim yufkadan bir adet alıp tereyağına
bandırıp tüm yufkaların üzerine sürelim sonra
tekrar yufkaları kısık ateşte olan tavuk suyuna
batırıp dizelim bu işlemi sırayla yapalım
tavukların birazını üzerine serpelim tekrar işleme
devam edelim en üstüne yine tavuk serpelim
NOT ıslamanın yufkası mutlaka pişmiş yufka olsun normal yufka hamur oluyor .

afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Çooook güzel

    YanıtlaSil
  2. et türü yemeklerin iyi olması kesin çok güzel olmuş eline saglık konyadan

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık asiye ablacım... Eminim çok lezzetli olmuştur. Afiyetler olsun ... Neşe

    YanıtlaSil
  4. yorumlarınız için teşekkürler sevgilerrrrr

    YanıtlaSil