8 Ocak 2010 Cuma

sarımsaklı,karabiberli hamsi tava



merhaba sevgili okurlar.


MALZEMELER
1 Kg hamsi
2-3 Diş sarımsak
1 Çay kaşı karabiber
Yarım çay kaşı pul biber
1 Tatlı kaşı tuz
1 Su bardagına yakın mısır unu
Kızartmak için ayçiçek yağı
Yarım limon


YAPILIŞI
Hamsileri temizleyip güzelce yıkayalım hamsileri süzgece alalım sarımsakları rendenin ince yerinden çekelim rende yoksa ince ince dograyıp dövelim dövülmüş sarımsağı karabiberi, pul biberi ,tuzu hamsinin içine koyalım iyice karışmasını saglayalım tavayı ateşe koyalım biraz ayçiçek yağı koyalım hamsileri mısır ununa bulayalım hamsilerin kuyruk kısımları tavanın ortasına gelecek şekilde dizelim kızartmaya başlayalım kızardıgından emin olunca düz bir servis tabagını üzerine koyalım tavayı ters çevirelim kızarmış yanı yukarı gelecek tavaya tekrar yaglayalım servis tabagındaki hamsileri tavaya yerleştirelim altıda kızarınca tekrar aynı yöntemle servis tabagına alalım sıcak servis yapalım servis yaparken limon sıkalım
afiyet olsunnnnnnnn....

4 yorum:

  1. vay asiye yengemiz, hayırlı uğurlu olsun, balık tava süper görünüyor.
    sevgiler - filiz-erdinç-tuğra vuran

    YanıtlaSil
  2. Asiye abla siten hayırlı olsun.Hamsi tava yemeğinden yemiş bir kişi olarak burdan herkese tavsiye ediyorum yapmalarını çok güzel bir balık yemeği.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. yorum yapan arkadaşlar çok teşekkür ederim ayrıca erdinç,filiz,tuğra yada teşkkürler

    YanıtlaSil
  4. Kiz asiye kotu olursa varyaa.aha yapiyorum

    YanıtlaSil