3 Ocak 2010 Pazar

Havuçlu meyveli kek


MALZEMESİ

3 Adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 Bardak yoğurt
1 Çay bardağı ayçiçek yağı
1 Adet vanilya
1 Adet kabartma tozu
2 Adet orta boy havuç
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Tarçın
1 Çay fincanı kadar fındık yada ceviz
1 Çorba kaşığı kakao
3 Su bardağı un

YAPILIŞI

Yumurtalar çırpılırken şekeri ilave ediyoruz daha sonra sırasıyla yoğurtu, yağı,unu, kabartma tozu, vanilyayı, bir çay kaşığı tarçın ilave ediyoruz. Üzümü, rendelemiş olduğumuz havuçu ve fındık yada cevizimizi çırptığımız karışıma ilave ediyoruz. içinden yarım su bardağı harç alıp aldımız harcın içine bir çorba kaşığı kakaoyu karıştırıyoruz. kek kalıbını yağlayıp içine fındık yada ceviz serpiştirebiliriz kek harcının yarısını yağladığımız kaba boşaltalım. ayırdığımız kakaolo harcı koyalım üzerine geride kalan harcı ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecede 25 dk pişirelim NOT HERKESİN FIRININI FARKLIDIR. HERKEZ FIRININA GÖRE AYARLAYA BİLİR FÜF NOKTASI ÜZÜMÜ VE RENDELENMİŞ HAVUCA UN SERPERSENİZ MALZEME DİBE ÇÖKMEZ

afiyet olsun.....




4 yorum:

  1. eline saglık asiye abla bende annemlere yaptım keki çok güzel oldu hülya ist

    YanıtlaSil
  2. TARİFLERİNİZİ YAPIYORUM HERKES COOOKKK BEĞENİYOR
    SAYFANIZIN HAYRANIYIM BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM SERPİL TUBA

    YanıtlaSil
  3. tarıflerınız mukemmel kımse elınızı su dokemez YEMEKLERIN VE TARIFLERIN KRALICESI BURHAN ERDOGAN

    YanıtlaSil
  4. değerli arkadaşlar serpil ve burhan bey yorumlarınız ve güzel sözleriniz için çok teşekkürler saygılar sevgiler

    YanıtlaSil