3 Ocak 2010 Pazar


FIRINDA MAKARNA

MALZEMELER
1 paket fırın makarna
haşlamak için yeterince su
biraz tuz
sosu için gereken malzeme
3 su bardagı süt bir kaşık sama yagı yada tereyagı
3 kaşık bugday unu bir buçuk bardak
rendelenmiş kaşar peyniri arasına istediginiz
peynirden bir su bardagı hellim olur normal peynirde olur.

YAPILIŞI
makarnayı bol suda tuzda ilave edelim 6 7 dakika pişirelim
suyunu süzelim
sosunu yapmak için bir tencerede yagı eritelim yag
eriyince unu koyup biraz kavuralım kavrma işi devam
ederken sütü ilave edelim karıştırmaya devam edelim.
koyulaşınca ateşten alalım
makarnayı fırına dayanıklı borcamada olur tepsiye
yarısını
koyalım üzerine sosun yarısını boca edelim helim yada
normal
peyniride serpelim geri kalan makarnayıda koyalım
sosun devamını
koyalım en son rendelenmiş kaşarı serpelim üzeri
kızarıncaya kadar pişirelim
AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. makarna çooook güzel ama listeniz yok mesela tatlılar,çorbalar vb olsa daha iyi olur.

    YanıtlaSil
  2. listede yaptık öneriniz için çok tşkl yeni yeni tarifler yazıyorum sevgiler

    YanıtlaSil