30 Ocak 2010 Cumartesi

ETLİ EKME(KIYMALI)



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER
5 KİŞİLİK

Yarım kg kıyma
1 Baş kuru soğan
4 Ortaboy domates
1,2 Sivri biber
1 Yumurta
1 Su bardagı su
Kırmızı biber
Karabiber
Kiraz tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Yarım demet maydonoz
Yarım kg un

YAPILIŞI

Undan biraz ayıralım hamuru açmak için geriyekalan unu kulak memesi yumşaklında bir hamur
yuğuralım dinlenmeye bırakalım kıymayı derin bir kaba koyalım soğanı domatesi ince ince dograyalım kıymaya ilave edelim geri kalan malzemeleride ilave edelim eğre acı severseniz biberi kendiniz ayarlayın en son bir bardak suyuda kıymaya ilave edelim iyice karıştıralım ateşe geniş bir tava koyalım hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım una bulayarak açalım tavanızın büyüklüğünde yapmış oldumuz harçtan yufkanın yarısına koyup yayalım boş kalan yeri üzerine örtelim tavaya koyalım tavada bir yanı kızarınca diyer yana yag koyup iki yanınıda kızartalım NOT köy ocaklarında sacda daha iyi oluyor
afiyet olsunn

2 yorum:

  1. ellerine sağlık asiye hanım lahmacun sevenler evde bu tarifi yapsın çok lezzetli başka tariflerini bekliyoruz

    YanıtlaSil
  2. yorumunuz içinb çok teşekkürler

    YanıtlaSil